Κρούσμα ανάρμοστης συμπεριφοράς Αμερικανού Πτεράρχου

Κρούσμα ανάρμοστης συμπεριφοράς Αμερικανού Πτεράρχου

Δόθηκε στην δημοσιότητα η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή της αμερικανικής Αεροπορίας για την αιτία απομάκρυνσης του Πτεράρχου δυο αστέρων (Major General) Michael Carey ο οποίος είχε απομακρυνθεί από την θέση του τον Οκτώβριο, όπως είχαμε αναφερθεί εδώ.

Ο Πτέραρχος ήταν ο Διοικητής της 20ης Διοίκησης της αμερικανικής αεροπορίας η οποία είναι υπεύθυνη για την επιχειρησιακή ετοιμότητα 450 πυραύλων Minuteman.

Σύμφωνα με την έκθεση ο Carey, κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης το καλοκαίρι στην Ρωσσία, επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, συμπεριφερόμενος με μεγάλη αγένεια σε συνεργάτες του και Ρώσσους αξιωματούχους και κάνοντας παρέα με «ύποπτες» γυναίκες.    

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αναφέρει ότι ο Carey πίνοντας φώναζε δυνατά στο μπαρ του ξενοδοχείου που διέμενε η αποστολή ότι αυτός σώζει τον κόσμο καθώς οι άνδρες του έχουν χαμηλό ηθικό ενώ ειρωνεύθηκε τους Ρώσσους οικοδεσπότες για το θέμα του Snowden κατά την διάρκεια δείπνου. Επίσης, αυτός και άλλος ένας Αμερικανός συναντήθηκαν με δυο γυναίκες αγνώστου εθνικότητας δυο φορές κατά την διάρκεια της επίσκεψης.

Όταν ο Πτέραρχος απομακρύνθηκε από την θέση του διοικητή τον Οκτώβριο η αμερικανική αεροπορία είχε απλά ανακοινώσει ως αιτία την κακή συμπεριφορά του σε επίσημο ταξίδι μη αναφερόμενη σε περεταίρω λεπτομέρειες.

Η απομάκρυνση του Carey από την θέση του ήταν το τελευταίο περιστατικό μόνο στην Διοίκηση των πυρηνικών δυνάμεων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Associated Press τα τελευταία χρόνια μια σειρά από γεγονότα δείχνουν πως το προσωπικό της Διοίκησης έχει χαμηλό ηθικό ενώ υπάρχουν και παράπονα για εξουθενωτική εργασία (burnout).

Πάντως τελικά, η τιμωρία για τον Πτέραρχο ήταν μια απλή επίπληξη και ο ίδιος μετατέθηκε ως βοηθός του Διοικητή των Διαστημικών Δυνάμεων της Αεροπορίας στην αεροπορική βάση Peterson στο Colorado.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.