Κύμα φυγής πιλότων φοβάται η αμερικανική αεροπορία

Κύμα φυγής πιλότων φοβάται η αμερικανική αεροπορία

Πρόβλημα με την διαθεσιμότητα των πιλότων της φοβάται ότι θα αντιμετωπίσει η αμερικανική πολεμική αεροπορία. Οι αιτίες είναι αφενός η αύξηση των προσλήψεων στις εταιρείες πολιτικών αερογραμμών και αφετέρου οι περικοπές στους μισθούς και στις ώρες πτήσεις των πιλότων των πολεμικών αεροσκαφών.

Μέσα στο 2014 οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν να προβούν σε χιλιάδες προσλήψεις προκειμένου να αντικαταστήσουν προσωπικό που αποχωρεί λόγω συνταξιοδοτήσεων αλλά και για να ανταποκριθούν στην αυξημένη κίνηση καθώς ο κλάδος ανακάμπτει. 

Όπως δηλώνει ο Υπουργός Αεροπορίας των ΗΠΑ Eric Fanning οι πιλότοι είναι δυσαρεστημένοι με τα χαμηλά ποσοστά readiness που έχουν οι μονάδες. Έτσι, αρκετοί από αυτούς είναι διατεθειμένοι να παραιτηθούν και να δουλέψουν στις πολιτικές αερογραμμές όπου τουλάχιστον θα πετάνε.

Τα χαμηλά ποσοστά readiness που έχει η αμερικανική αεροπορία οφείλονται στις περικοπές αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που οι αξιωματούχοι φοβούνται κύμα φυγής πιλότων.

Το 2007 η FAA αύξησε το όριο συνταξιοδότησης των πιλότων στα πολιτικά αεροσκάφη από τα 60 στα 65 έτη. Άρα, από το 2014 όλοι αυτοί οι πιλότοι θα αρχίσουν να συνταξιοδοτούνται δημιουργώντας ανάγκη για εξεύρεση νέων.

Επίσης, μετά την συντριβή αεροσκάφους στο Buffalo το 2009 που οφειλόταν στην απειρία του κυβερνήτη, η FAA αύξησε τον ελάχιστο αριθμό ωρών πτήσης που πρέπει να έχει ένας πιλότος. Επίσης, αυξήθηκε και ο αριθμός των ρεπό.

Σύμφωνα με προβλέψεις ο αεροπορικός κλάδος στις ΗΠΑ (επιβατικός και cargo) αναμένεται στα επόμενα 10 χρόνια να προχωρήσει σε 50.000 προσλήψεις πιλότων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.