ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εγγαμος στρατηγός του βρετανικού Στρατού ανακοινώνει ότι είναι … ομοφυλόφιλος!

Εγγαμος στρατηγός του βρετανικού Στρατού ανακοινώνει ότι είναι … ομοφυλόφιλος!

Ένας παντρεμένος στρατηγός του Βρετανικού στρατού δήλωσε οτι σχεδιάζει να ανακοινώσει οτι ειναι ομοφυλόφιλος για να αναδείξει την εκτεταμένη ομοφοβική διακριση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο αξιωματικός, ο οποίος ειναι βετεράνος του Ιράκ και του Αφγανιστάν ειναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων που θα δηλώσει ανοιχτά οτι  είναι ομοφυλόφιλος.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Mail on Sunday ο εκφοβισμός κατά των στρατιωτών στις ένοπλες δυνάμεις αλλα και η προκατάληψη βρίσκεται κυρίως στα υψηλότερα κλιμάκια του στρατού.

Ο στρατηγός που δεν έχει δώσει το όνομα του, δήλωσε στη Βρετανική εφημερίδα οτι θα πάρει την τελική απόφαση για το εαν θα δηλώσει ανοιχτά την σεξουαλικότητα του τις επόμενες βδομάδες.

Είπε οτι ειναι μόνο ένας από μια σειρά ανώτερων αξιωματικών του στρατού, της RAF και του Βασιλικού Ναυτικού που κρατάνε την σεξουαλικότητα τους μυστική φοβούμενοι ότι θα καταστρέψουν την καριέρα τους. Ομοφυλόφιλοι στρατιώτες έχουν διακριθεί στα πεδία των μαχών του Ιράκ και του Αφγανιστάν και πρόσθεσε οτι εχει συναντήσει γκέι μέλη της SAS.

Ο στρατηγός, ο οποίος έχει υπηρετήσει για σχεδόν 30 χρόνια, είπε ότι είχε αποφασίσει να μιλήσει όταν ένας “πολύ πιο ανώτερος αξιωματικός” του ειπε οτι η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας απο ανώτερο αξιωματικό θα έφερνε και το τέλος της καρριέρας του.

“Οι ένοπλες δυνάμεις δεν μπορεί να ισχυρίζονται ότι ανήκουν στους εργοδότες ίσων ευκαιριών, όταν στην πραγματικότητα η άποψη που επικρατεί ειναι ότι κάθε ανώτερος αξιωματικός που ανακοινώνει την ομοφυλοφιλία του θα δει την καρρίερα του να χάνετε!”, δήλωσε ο στρατηγός.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν τμήματα του στρατού όπου δεν νομίζω ότι θα είναι “αποδεκτό ένας άντρας να ειναι γκέι και να ειναι υψηλόβαθμος αξιωματικος, όπως για παράδειγμα στο πεζικό, πυροβολικό και το σώμα τεθωρακισμένων”.

Συνέχισε θέτοντας το εξής ερώτημα:  “Είναι οι ένοπλες δυνάμεις έτοιμες να έχουν διοικητή συντάγματος Αλεξιπτωτιστών, ή της μονάδας των Βασιλικών Πεζοναυτών, ή διοικητή μονάδος της Φρουράς, που να ειναι γκέι; Θα δεχόντουσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν γκέι διοικητή στην SAS;

Οι ένοπλες δυνάμεις ισχυρίζονται ότι δίνουν ίσες ευκαιρίες, αλλά δεν ειναι έτσι, κατά τη γνώμη μου. “

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.