Πρωτοποριακό σύστημα διατροφής από τον US Army μειώνει κατά 6-8% το βάρος των υπέρβαρων στελεχών σε 15 ημέρες! – Ήρθε και στην Ελλάδα το Diettube

Πρωτοποριακό σύστημα διατροφής από τον US Army μειώνει κατά 6-8% το βάρος των υπέρβαρων στελεχών σε 15 ημέρες! – Ήρθε και στην Ελλάδα το Diettube

Ενα κρίσιμο πρόβλημα στις ένοπλες δυνάμεις, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και παγκοσμίως είναι το υπέρβαρο προσωπικό που εξακολουθεί και υπηρετεί σε μάχιμες θέσεις.

Φυσικά το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι ειδικά μετά την ηλικία των 30 ετών οπότε αρχίζει και επιβραδύνεται ο ρυθμός του μεταβολισμού του ανθρώπου.

Αλλά αν οι κοινοί άνθρωποι απλά θα αντιμετωπίσουν αργά ή γρήγορα πρόβλημα υγείας επειδή είναι υπέρβαροι (το 60% από αυτούς τελικά θα πεθάνουν από αιτίες που προκαλούνται ακριβώς από αυτό το πρόβλημα) για τα μάχιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την εργασία τους και την καριέρα τους, ακόμα.

Πριν μερικά χρόνια, ένας Αρχηγός ΓΕΣ (αντιστράτηγος Ν.Ντούβας) είχε αναγκαστεί να εκδώσει διαταγή με την οποία προέβλεπε ποινές για τα υπέρβαρα στελέχη του Στρατού και από τότε περνά στον φάκελό τους η εξέλιξη του σωματικού τους βάρους.

Με την πάροδο του χρόνου, στους άντρες υπάρχει η τάση συγκέντρωσης λίπους γύρω από την κοιλιά, στο στήθος (γυναικομαστία), στο πηγούνι και στο λαιμό επιβαρύνοντας σημαντικά την καρδιακή λειτουργία, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση σε άλλα σημεία του σώματος (γοφούς, μπράτσα κλπ) και για τις γυναίκες

Οι μέχρι πριν πέντε χρόνια απλές διατητικές διατροφές, πολλές φορές όχι μόνο δεν βοηθούσαν, ειδικά τα μάχιμα στελέχη, αλλά επιβάρυναν την κατάσταση καθώς τους στερούσαν την τόσο πολύτιμη για την αποστολή τους μυική μάζα.

Στην Ιταλία πριν μερικά χρόνια εφαρμόστηκε μία πρωτοποριακή μέθοδος αδυνατίσματος η οποία έδινε εκπληκτικά αποτελέσματα για έναν απλό λόγο: Δεν άφηνε τον υπό δίαιτα ασθενή να πεινάσει, αλλά και όταν ολοκληρωνόταν η διατροφή η μυική μάζα ήταν ανέπαφη.

Και αυτό γιατί του εγκαθιστούσαν με ενδοφλέβιο ένεση μια μικρή αντλία με ορό πρωτεινών γιια ένα χρονικό διάστημα 7-10 ημερών. Δεν πεινούσε και οι πρωτεΐνες φρόντιζαν να μην μειωθεί η μυική του μάζα.

Η μέθοδος είχε ένα αδύναμο σημείο: Επρεπε να φέρεται η αντλία στη ζώνη για όσο διάστημα διαρκούσε η θεραπεία. Κάτι που ανάγκαζε το άτομο ακόμα και να απόσχει από την εργασία του/υπηρεσία του.

Τότε Ιταλός πλαστικός χειρουργός Marco Gasparotti, εξελίσσοντας την μέθοδο σε συνεργασία με το εργαστήριο του ιταλικού Στρατού και ομάδα ειδικών διατροφολόγων εξέλιξε την μέθοδο, καταργώντας την αντλία και παρακευάζοντας ένα αγνό πρωτεϊνούχο σκεύασμα βασισμένο σε αυτό που χρησιμοποιείται από ορισμένες μονάδες του ιταλικού Στρατού σε αποστολές μακρού χρόνου εκτός των βάσεών τους.

Η μέθοδος είχε εκπληκτικά αποτελέσματα και άμεσα εφαρμόστηκε και σε ειδικές μονάδες των ΗΠΑ (φωτό Αμερικανός αξιωματικός) των οποίων τα στελέχη έπρεπε να έρθουν στα κατάλληλα κιλά τους πριν την εμπλοκή τους σε αποστολές.

Τα πρωτεϊνούχα σκευάσματα Diettube δεν είναι φάρμακα, αλλά συμπληρώματα διατροφής αποτελούμενα από πρωτεΐνες γάλακτος υψηλής βιολογικής αξίας, εμπλουτισμένες με αμινοξέα l-ισολευκίνη, ορνιθίνη, l-τρυπτοφάνη, ταυρίνη και l-κιτρουλίνη, που συντελούν στην άμεση απώλεια βάρους σε καθαρό λίπος.

Τα προγράμματα διατροφής Diettube, έχουν κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τις Η.Π.Α., έγκριση πολύ σημαντική μιας και προκύπτει μετά από αυστηρό έλεγχο για την σωστή εφαρμογή της μεθόδου και μάλιστα από στρατιωτικά εργαστήρια

Στην Ελλάδα το ειδικό σύστημα διατροφής ήρθε πριν λίγο καιρό από τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη (δείτε σχετικά εδώ) στην νέα του εκδοχή χωρίς την αντλία προσφέροντας αυτό που κάποτε ήταν αδύνατο: 6-8% απώλεια βάρους από καθαρό λίπος το οποίος πραγματικά εξοντώνεται. Και αυτό σε 15-21 ημέρες μόλις, χωρίς να αισθανθεί ο αποδέκτης του πρωτοκόλλου, ούτε μία στιγμή, πείνα!

Τα νέα διατροφικά πρωτόκολλα Diettube είναι ιδανικά για όσους θέλουν ν’ απαλλαγούν για πάντα από τα περιττά κιλά.

Στη νέα τους μορφή εφαρμόζονται ακόμη πιο εξατομικευμένα και προσαρμοσμένα στις προσωπικές ανάγκες κάθε ατόμου.

Ανάλογα με το βάρος στο οποίο βρίσκεται κανείς και το πόσο σύντομα θέλει να χάσει τα επιπλέον κιλά, ο γιατρός προσαρμόζει την ποσότητα των αγνών πρωτεινούχων υλικών, καθώς και το είδος της διατροφής που θα ακολουθηθεί.

Ο υπολογισμός της απαραίτητης ημερήσιας πρωτεϊνικής τροφής που χρειάζεται να λαμβάνει ο ασθενής γίνεται με  βάση το ιδανικό βάρος του.

Φυσικά συνυπολογίζονται παράμετροι όπως το φύλλο (άνδρας, γυναίκα) το ύψος και το βάρος στην παρούσα κατάσταση του ασθενούς. Έτσι εκτός από το διατροφικό πρωτόκολλο συνολικής διάρκειας τριών εβδομάδων, που εφαρμόζεται έως σήμερα, μπορούν να διαμορφωθούν και άλλα προγράμματα σίτισης μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας (10 ημέρες, 30 ημέρες, ή 60 ημέρες).

Με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ξεχωριστό πλάνο διατροφής για τον κάθε ασθενή, με χρονική διάρκεια που εξαρτάται από το στόχο που έχει θέσει και θέλει να επιτύχει δηλ. την συνολική απώλεια κιλών που επιθυμεί.

Σε πρωτόκολλα διατροφής 30 ημερών η απώλεια κιλών μπορεί να φτάσει και το 15% του βαρους, το οποίο πάντα αφορά το λίπος και όχι μυική μάζα.

Το διατροφικό πρωτόκολλο των τριών εβδομάδων δίνει εξασφαλισμένη απώλεια 6-8% του σωματικού βάρους του ατόμου σε λίπος  και μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειάζεται, έπειτα από τη συμβουλή του γιατρού, προκειμένου να επιτευχθούν οι προσωπικοί του στόχοι.

Στις ΗΠΑ πάνω από 5.000 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων του Σώματος Πεζοναυτών και της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων συμμετείχαν στο ειδικό πρόγραμμα διατροφής, όχι αναγκαστικά ήταν υπέρβαροι, αλλά γιατί έπρεπε να μειώσουν στοχευμένα το λίπος σε ορισμένα σημεία του σώματός τους και το ποσοστό επιτυχία άγγιξε το 100%!

Το ιατρείο του Απόστολου Γαϊτάνη είναι στην Αθήνα, Βασ. Σοφίας 48, στην Κηφισιά, Ηρώδου Αττικού & Μενάνδρου 1 και στην Θεσσαλονίκη, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, τηλ: 210-7222070.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.