ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τ.Κουράκης: ”Το ζήτημα των διορισμών είναι αρκετά περίπλοκο”

Τ.Κουράκης: ”Το ζήτημα των διορισμών είναι αρκετά περίπλοκο”

«Ο τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και γι’ αυτόν τον λόγο προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας είναι η επεξεργασία ενός συστήματος διορισμού που θα αντιστοιχεί στις προσδοκίες και στους κόπους των εκπαιδευτικών».

Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση, ενώ επισημαίνει πως το ζήτημα είναι αρκετά περίπλοκο. Το υπουργείο λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους απαραίτητους παράγοντες επεξεργάζεται με δέουσα προσοχή το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, το οποίο θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr το υπουργείο προχωρά στη σύσταση επιτροπής για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών  καθώς πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι να εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα διορισμού ώστε να αποφευχθούν προσφυγές.

Η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες ώστε να καταλήξει σε μια πρόταση για τους περίπου 2.500 διορισμούς για το επόμενο σχολικό έτος.

Όπως έχουμε γράψει για το σύστημα διορισμών η ΟΛΜΕ έχει προτείνει να προταχθούν οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ του 2008 καθώς και οι εκπαιδευτικοί που έχουν απομείνει στους πίνακες της 24μηνης και 30μηνης προϋπηρεσίας και οι υπόλοιποι διορισμοί να γίνουν με βάση τη συνολική προϋπηρεσία των αναπληρωτών.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε κατά το παρελθόν στο newsbeast.gr ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία μένει σταθερή στη θέση της για τον τρόπο των  διορισμών. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να μείνει το 60-40» δήλωσε ο κ. Κικινής υπογραμμίζοντας ότι ένα σύστημα τύπου ΑΣΕΠ όπου εκτός του βασικού πτυχίου θα προσμετρούνται και διάφορα άλλα όπως μεταπτυχιακά και κοινωνικά κριτήρια θα μας βρει απόλυτα αντίθετους. Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που δημιουργεί νέα δεδομένα ο κ. Κικινής μας ανέφερε ότι μπορεί να βρεθεί νομική λύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.