ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υπουργείο Παιδείας: Επί τάπητος η αναγνώριση των προσόντων των αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: Επί τάπητος η αναγνώριση των προσόντων των αναπληρωτών

Με δεδομένη τη στόχευση του υπουργείου Παιδείας για αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η ηγεσία εργάζεται σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία για την απαλοιφή όλων των εξαιρέσεων που δημιουργούν διαφορετικές προϋποθέσεις αντιμετώπισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τα ίδια προσόντα.

Τα παραπάνω δήλωσε γραπτώς στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης δίνοντας απάντηση σε 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφεραν ότι στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής έχει ανακύψει σοβαρότατο ζήτημα μισθολογικής υφής σε εφαρμογή μνημονιακών υποχρεώσεων που οδηγεί σε εργαζομένους δυο ταχυτήτων.

Οι βουλευτές σημείωναν στο κείμενό τους ότι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονταν στην ειδική αγωγή μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ μέχρι την λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς αναγνωριζόταν μισθολογικά η κατοχή μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου. Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς όμως με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών κκ Λοβέρδου, Μητσοτάκη, Χαρδούβελη το συγκεκριμένο ποσό, που προβλέπεται εξάλλου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, δεν έχει καταβληθεί ακόμα στους δικαιούχους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς αν και υπάρχει πρόβλεψη για την καταβολή του από κωδικό προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Οι βουλευτές ζητούσαν να μάθουν αν ο υπουργός προτίθεται να άρει αυτή την αδικία απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ειδικούς της ειδικής αγωγής κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος κι αν προτίθεται να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την άμεση καταβολή του ποσού, που προκύπτει από την μισθολογική αναγνώριση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.