Την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας επιδιώκει η ΚΕΔΕ

Την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας επιδιώκει η ΚΕΔΕ

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Πανούση, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ζητώντας άμεση συνάντηση με αντικείμενο την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και τη χρηματοδότησή της. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά να συμπεριληφθούν στην ατζέντα της συνάντησης και θέματα που συνδέονται με την κατάργηση ή συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων και άλλες πρωτοβουλίες του υπουργείου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με τον πρόσφατο νόμο περί επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, «αφενός δεν αντιμετωπίζονται συνολικά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, αφετέρου δεν λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες όλων των Δήμων».

Το θέμα έθσε εκτός ημερησίας διάταξης ο Δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν μεταφερθεί οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία των μελών της Δημοτικής Αστυνομίας και ο Δήμος της Αθήνας αδυνατεί να την καλύψει.

Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και δημοτική σύμβουλος Πειραιά, Ελπίδα Παντελάκη , τόνισε ότι η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν μπορεί να επιβαρύνει τους ήδη μειωμένους προυπολογισμούς του Δήμου και πως πρέπει να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, επισήμανε ακόμη τον μικρό αριθμό πρώην δημοτικών αστυνομικών που έχει δεχθεί να επιστρέψει στους Δήμους, με αποτέλεσμα σε πολλούς να μην μπορεί στοιχειωδώς να λειτουργήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.