Προσλήψεις 12.000 αναπληρωτών στα σχολεία -Για να «καλυφθούν» 25.000 κενά

Προσλήψεις 12.000 αναπληρωτών στα σχολεία -Για να «καλυφθούν» 25.000 κενά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η πολιτική ηγεσία κατάφερε από τις κλειστές στρόφιγγες των κοινοτικών κονδυλίων να «ξεκλειδώσει» γύρω στα 100 εκατ. ευρώ για το διορισμό αναπληρωτών. Το νούμερο αυτό χονδρικά αντιστοιχεί σε 10.000- 12.000 αναπληρωτές, δεδομένου όμως ότι τα κενά θα φτάσουν την επόμενη σχολική χρονιά τα 25.000, υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση από το να επιτευχθεί πληρότητα στις τάξεις.

Οι προσπάθειες του υπουργείου για κονδύλια ΕΣΠΑ συνεχίζονται, ενώ συζητήσεις γίνονται και για κρατικά κονδύλια που θα διατεθούν για την κάλυψη των κενών. Βέβαια, τα χρήματα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, όπως και πέρυσι που περιορίστηκαν σε ελάχιστες χιλιάδες αναπληρωτών, δεν θα μπορέσουν να κλείσουν την τρύπα των δεκάδων χιλιάδων ελλείψεων.

Σε εκκρεμότητα είναι ακόμα το ζήτημα των μόνιμων προσλήψεων στην Παιδεία. Ο ακριβής αριθμός δεν έχει οριστεί, με τον υπουργό, Αριστείδη Μπαλτά, να αναφέρει ότι το νούμερο κινείται μεταξύ 3.000 και 4.000, αλλά από αυτό θα πρέπει να αφαιρεθεί ο αριθμός των εργαζόμενων σε διαθεσιμότητα που θα επιστρέψουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.