ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Σε απολύσεις θα προχωρήσει το Πεντάγωνο τα επόμενα 2 χρόνια

Σε απολύσεις θα προχωρήσει το Πεντάγωνο τα επόμενα 2 χρόνια

Στην απόλυση 40.000 στρατιωτών και 17.000 πολιτικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας σκοπεύει να προχωρήσει το επιτελείο του αμερικανικού στρατού στα επόμενα δύο χρόνια, αναφέρει η ευρείας κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα USA Today σε χθεσινό δημοσίευμά της.

Οι μειώσεις θα φέρουν τον αριθμό των εν ενεργεία στρατιωτών από το σημερινό επίπεδο των περίπου 490.000 στις περίπου 450.000, το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου.

Η ανακοίνωση για τις μειώσεις έγινε πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2014, όταν ο τότε υπουργός Τσακ Χέϊγκελ δημοσιοποίησε τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας για το οικονομικό έτος 2015. Τα νούμερα είχαν επίσης συμπεριληφθεί στα σχέδια του Πενταγώνου για την επόμενη πενταετία, με τίτλο “Αμυντική Έκθεση Τετραετίας 2014”.

Αξιωματούχοι του υπουργείου επιβεβαίωσαν χθες ότι το επιτελείο στρατού έχει ξεκινήσει τη διαδικασία μειώσεων στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού και αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομέρειες αύριο για το ποιές μονάδες ή τμήματα θα επηρεαστούν. Μέσα στα σχέδια του Πενταγώνου είναι μειώσεις εξόδων ύψους περίπου 1 τρισεκατομμυρίων δολαριων σε βάθος δεκαετίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.