Πρωτοφανής απόφαση: Εκοψαν τα 4,2 ευρώ του “δώρου” Πάσχα των στρατιωτών ως “παράβαση του Μνημονίου”!

Πρωτοφανής απόφαση: Εκοψαν τα 4,2 ευρώ του “δώρου” Πάσχα των στρατιωτών ως “παράβαση του Μνημονίου”!

Σε μια πρωτοφανή απόφαση που αφήνει ανοικτό να κοπούν συνολικά οι “μισθοί” των στρατευσίμων, ο Γενικός Επίτροπος του υπουργείου Οικονομικών  του νομού της Λάρισας απέρριψε το αίτημα του Κεντρικού Ταμείου Στρατού για έγκριση δαπάνης 4,2 ευρώ ανά στρατεύσιμο που αναλογεί στο δώρο Πάσχα του κολοσσιαίου μισθού των περίπου 10 ευρώ που αμοίβεται μηνιαία ο κάθε Ελληνας πολίτης που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.

Η αιτιολογία; Αντίκειται στην συμφωνία του Μνημονίου του 2010!

Μετά την εξέλιξη αυτή το Κεντρικό Ταμείο Στρατού (ΚΤΣ) ζήτησε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να αποφανθεί οριστικά για το θέμα και αυτό έγινε: Το ΓΛΚ αποφάνθηκε ότι πρόκειται για δώρο δημοσίων υπαλλήλων και το ορθώς κόπηκε από τον Γενικό Επίτροπο, αφού από τον Μάϊο του 2010 έχουν καταργηθεί τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας, δηλαδή ο 13ος και ο 14ος μισθός, από τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα!

Δηλαδή, στα σοβαρά, ο Επίτροπος και το Γενικό Λογιστήριο, θεωρούν δημοσίους υπαλλήλους τους Ελληνες πολίτες που υπηρετούν την θητεία τους και προστατεύουν τη χώρα που τους καλεί να εκπληρώσουν μια συγκεκριμένη εθνική υποχρέωση. 

Στην ίδια απάντηση το ΓΛΚ καλεί το ΚΤΣ σε όσες περιπτώσεις έχει γίνει καταβολή Δώρου Πάσχα αυτό να επιστραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό και αυτό θα γίνει με την παρακράτηση από την επόμενη μισθοδοσία του τεράστιου ποσού!

Ομως η απόφαση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμεννο να επιστραφούν στο κράτος τα δώρα των στρατευσίμων από τον Μάϊο του 2010! Πώς; Με την παρακράτηση των επόμενων μισθοδοσιών από τους νυ υπηρετούντες! Ο νόμος του Μνημονίου είναι σαφής: Οτι διαπιστώνεται ότι αποτελεί παροχή εκτός των συμφωνηθέντων, επιστρέφεται στα δημόσια ταμεία και μετά πάει κατ’ευθείαν στα ταμεία των δανειστών. Και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας, θεωρείται παροχή εκτός των συμφωνηθέντων!

Πολλοί έγκριτοι νομικοί έχουν εκφράσει τις αμφιβολίες τους εάν ο στρατεύσιμος εντάσσεται στην κατηγορία του Δημόσιου Υπάλληλου με την στενή έννοια του όρου ή όχι. 

Εάν αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να οπλίτης που απλά υπηρετεί την θητεία του σε κληρωτή βάση ότι δεν έχει νομικά το ίδιο βάρος με ένα Δημόσιο Υπάλληλο τότε το σκεπτικό του ΓΛΚ ανατρέπεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια υπόθεση η οποία καταδεικνύει τη δραματική στάθμη των οικονομικών της χώρας σε μια στιγμή που η κυβέρνηση σαρώνει όλα τα αποθεματικά για να παρατείνει ελάχιστα την χρεωκοπία του κράτους εάν δεν έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές, όπως παραδέχονται πλέον ανοικτά κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.