ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Ψαλίδι» εώς και 1.000 ευρώ στις συντάξεις των στρατιωτικών όλων των σωμάτων

«Ψαλίδι» εώς και 1.000 ευρώ στις συντάξεις των στρατιωτικών όλων των σωμάτων

Περικοπές στις συντάξεις τους που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ είδαν στην πληρωμή Οκτωβρίου από το Δημόσιο 5.065 ανώτατοι στρατιωτικοί, όλων των Σωμάτων, ανώτατοι δικαστικοί και πανεπιστημιακοί.

Εξίσου μεγάλες μειώσεις έγιναν ή πρόκειται να γίνουν αρχής γενομένης από αυτόν το μήνα και σε περίπου 5.000 συνταξιούχους άλλων Ταμείων, όπως του Ταμείου Νομικών, ακόμη και του ΙΚΑ, οι οποίοι λαμβάνουν περισσότερες από δύο συντάξεις.

Οι μειώσεις σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είναι από 500 ως και 1.000 ευρώ το μήνα στους 5.065 δικαιούχους του Δημοσίου που έπαιρναν πάνω από 2.000 ευρώ από μια σύνταξη ή ξεπερνούσαν τις 3.000 ευρώ με δύο συντάξεις.

Ο λόγος που έπεσε το ψαλίδι είναι επειδή από αυτόν το μήνα τα Ταμεία ξεκινούν να εφαρμόζουν το πλαφόν που μπήκε με το άρθρο 13 του ν. 4387/2016 (του νόμου Κατρούγκαλου), σύμφωνα με το οποίο καμία σύνταξη δεν θα υπερβαίνει μικτά τα 2.000 ευρώ αν προέρχεται από μία και μόνον πηγή, ενώ σε περίπτωση πολλαπλών (διπλών, τριπλών κ.λπ.) συντάξεων, το πλαφόν βάζει κόφτη στις 3.000 ευρώ μικτά.

Εν μια νυκτί, οι συντάξεις των ανωτάτων δικαστικών, (αρεοπαγίτες, εισαγγελείς κ.ά.), καθώς και στρατιωτικών, κυρίως δε όσων αποστρατεύτηκαν με βαθμό αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ και αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., εξισώθηκαν με τις συντάξεις υπαλλήλων με 35ετία.

Απόστρατος πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ έπαιρνε καθαρά 2.100 ευρώ το μήνα και τον Οκτώβριο πληρώθηκε καθαρό ποσό 1.450 ευρώ, λόγω επιβολής πλαφόν στις 2.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανώτατος δικαστικός πρώην αρεοπαγίτης έπαιρνε καθαρά από συντάξεις 2.620 ευρώ μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ από τον Οκτώβριο η σύνταξη πήγε στα 1.674 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.