ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

11η Σεπτεμβρίου: Ο πεζοναύτης που εξουδετέρωσε τον Μπιν Λάντεν αποκαλύπτει πώς τιμά την ημέρα

11η Σεπτεμβρίου: Ο πεζοναύτης που εξουδετέρωσε τον Μπιν Λάντεν αποκαλύπτει πώς τιμά την ημέρα

Η 11 Σεπτεμβρίου 2001 έμεινε στην ιστορία ως η μέρα που περίπου 3.000 άνθρωποι χάνονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, με σημαντικότερη εκείνη στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Πάνω από 75.000 να ζουν με τον εφιάλτη της μέχρι σήμερα. Δικαιωματικά λέγεται πως «εκείνη άλλαξε τον κόσμο».

Πακιστάν, 10 χρόνια μετά, 2011. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, εμπνευστής και οργανωτής της 11ης Σεπτεμβρίου πέφτει νεκρός από τις σφαίρες Αμερικανού πεζοναύτη. Ο Ρομπ ΟΝίλ μένει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που σκότωσε τον μεγαλύτερο τρομοκράτη, τον ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Σήμερα, ο Ρομπ Ονίλ είναι 42 ετών και βετεράνος πεζοναύτης. Εφτά χρόνια μετά την επιχείρηση εξολόθρευσης του Μπιν Λάντεν και 17 μετά την «ημέρα που άλλαξε τον κόσμο», ο Ρομπ Ονίλ περιγράφει με δηλώσεις του στην Daily Mail πώς εμπνεύστηκε από τις εκδηλώσεις μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου και πως άντλησε δύναμη, προκειμένου να βρει το θάρρος, να συμμετάσχει στην επιχείρηση και να γίνει εκείνος ο εκδικητής της πλέον αποτρόπαιης πράξης στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είχα πάει ορισμένες φορές νωρίτερα στη Νέα Υόρκη. Τότε δεν γνώριζα πως αυτή η μεγάλη πόλη θα καθόριζε τη ζωή μου. Όταν επισκέφθηκα το μνημείο των θυμάτων, ήταν συγκλονιστικό. Θα είναι πάντα ιερό για μένα. Νομίζω ότι όλοι στον κόσμο πρέπει να δουν αυτό το μνημείο. Πηγαίνω μία φορά κάθε χρόνο εκεί, προκειμένου να συνειδητοποιήσω τι είναι τα σημαντικά στη ζωή. Για να ξαναζήσουμε τη στιγμή και να διαπιστώσουμε την απίστευτη δουλειά που έκαναν τα συνεργεία διάσωσης. Για μένα αυτό είναι το «ιερό Μανχάταν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.