Νέος αρχηγός στη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών

Νέος αρχηγός στη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών

Ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταδίδουν ότι ανέλαβε καθήκοντα ως νέος αρχηγός της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της GU (Κύριας Διεύθυνσης -GU- του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας ) γνωστής παλαιότερα ως GRU, ο αντιναύαρχος Ίγκορ Κοστιουκόφ, ωστόσο το Κρεμλίνο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει τον διορισμό του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για τον διορισμό, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφου. «Δεν έχω δει προς το παρόν το σχετικό διάταγμα, γι’ αυτό και δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω» δήλωσε ο Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, είχε μεταδώσει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία τοποθετείται στην θέση του αρχηγού της GU ναυτικός , ο αντιναύαρχος Ίγκορ Κοστιουκόφ. Το πρακτορείο Interfax, είχε επίσης μεταδώσει επικαλούμενο δική του πηγή ότι « η τοποθέτηση του (Κοστιουκόφ ) έγινε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Η εφημερίδα Vedomosti γράφει ότι ο Κοστιουκόφ εργάζεται στην GRU αρκετές δεκαετίες και το όνομα του βρίσκεται στον κατάλογο των Ρώσων αξιωματούχων στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κοστιουκόφ, μετά τον θάνατο του προκατόχου του, του Ίγκορ Κόρομποφ, εκτελούσε χρέη αναπληρωτή αρχηγού από τον Νοέμβριο. Ο Κόρομποφ είναι ο δεύτερος αρχηγός της GRU που πεθαίνει όντας εν ενεργεία. Ο προκάτοχός του, ο Ίγκορ Σεργκούν, είχε αποβιώσει αιφνιδίως το 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.