ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Aπαλλάσσονται από την Εισφορά Αλληλεγγύης στα αναδρομικά τους οι ένστολοι

Aπαλλάσσονται από την Εισφορά Αλληλεγγύης στα αναδρομικά τους οι ένστολοι

Δεν πρόλαβαν να ανοίξει το Τaxisnet για να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2018 και το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να «φρενάρει» την υποβολή δηλώσεων Ε1 από τους ένστολους, διαρρέοντας την πληροφορία ότι ετοιμάζεται να καταθέσει ρύθμιση στη Βουλή, με την οποία θα τους απαλλάσσει από Εισφορά Αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2018 και θα την πλήρωναν με το φετινό εκκαθαριστικό.

Αν κάποιος ένστολος δηλαδή, είχε καταθέσει από χθες ήδη την φορολογική του δήλωση –ή την καταθέσει πριν ψηφιστεί η νέα ρύθμιση- θα έβλεπε στο εκκαθαριστικό του ότι επιβαρύνεται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα αναδρομικά που εισέπραξαν τον Δεκέμβριο.

Το «δώρο» της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση, αφορά περίπου 400.000 εν ενεργεία και συνταξιούχους του Δημοσίου. Προβλέπει ότι η φορολογική υποχρέωση για τα αναδρομικά που πήραν εξαντλήθηκε με την παρακράτηση 20% που έγινε κατά την καταβολή των αναδρομικών.

Το θέμα της «διπλής» φορολόγησης είχε επισημανθεί από τον Δεκέμβριο ήδη με ρεπορτάζ, αλλά μετά από τρεις μήνες σιγής στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισαν να μπουν στη διαδικασία να απαλλάξουν το νόμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξακολουθεί όμως η κυβέρνηση να σιωπά για το τι θα γίνει με τα λάθη που έχουν διαπιστωθεί στο ύψος των αναδρομικών που κατεβλήθησαν στους δικαιούχους, με συνέπεια σε κάποιες περιπτώσεις να ζητούνται και λεφτά πίσω από πρόσωπα που εισέπραξαν παραπάνω χρήματα, χωρίς να έχει κινηθεί αντίστοιχα διαδικασία καταβολής επιπλέον ποσόν σε όσα τυχόν έλαβαν λιγότερα από όσα δικαιούντο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.