Ρωσικός Στρατός: Επιλέγουν τους καλύτερους για μάχη μέσω γονιδιακής εξέτασης

Ρωσικός Στρατός: Επιλέγουν τους καλύτερους για μάχη μέσω γονιδιακής εξέτασης

Το «γενετικό διαβατήριο», τα εγγενή χαρακτηριστικά κάθε ατόμου, θα είναι στο μέλλον το κριτήριο επιλογής των υπηρετούντων στον ρωσικό Στρατό, αναφέρει δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας. Αυτό σημαίνει ότι οι στρατεύσιμοι θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει της καταγεγραμμένης κληρονομικής τους προδιάθεσης, εξηγεί ο Αλεξάντερ Σεργκέιεφ, επικεφαλής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

«Η ιδέα είναι να κατανοήσουμε, σε γενετικό επίπεδο, ποιος έχει μεγαλύτερη προδιάθεση να υπηρετήσει στο Ναυτικό ή είναι καταλληλότερος για να γίνει αλεξιπτωτιστής ή αρματιστής» λέει ο Σεργκέιεφ στο πρακτορείο ΤASS. Επίσης, το σχέδιο θα συμβάλλει στο να προβλέπεται η συμπεριφορά και οι δυνατότητές του υπό στρεσογόνες συνθήκες, επισημαίνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο του προγράμματος του «γενετικού διαβατηρίου» η Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία Κίροφ πραγματοποιεί έρευνες για την αντίσταση στο στρες εν όψει της επέκτασης των επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο. «Ο πόλεμος του μέλλοντος θα είναι εν πολλοίς ένας πόλεμος ευφυίας, από ανθρώπους που θα λαμβάνουν αποφάσεις σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από εκείνες του παρελθόντος» τονίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.