ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μιχάλης Καραμαλάκης: Οι τρεις προτεραιότητες του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Μιχάλης Καραμαλάκης: Οι τρεις προτεραιότητες του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας µετριοπαθής αξιωµατικός, µε πολύχρονη πείρα σε επιτελικές θέσεις, είναι ο Μιχάλης Καραµαλάκης, ο οποίος από χθες είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος αναδείχθη από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συµβουλίου Εξωτερικών και Αµυνας (ΚΥΣΕΑ).

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ήθελε στη θέση του αρχηγού έναν αξιωµατικό µε χαµηλό προφίλ, ο οποίος θα πληροί τις προδιαγραφές για να εκτελέσει τον κυβερνητικό σχεδιασµό για τα θέµατα της ασφάλειας.

Ο 55χρονος αντιστράτηγος, µε καταγωγή από την Κρήτη, έγινε για πρώτη φορά γνωστός στο ευρύ κοινό το 2016, όταν ανέλαβε τον συντονισµό της επιχείρησης εκκένωσης του καταυλισµού της Ειδοµένης. Τότε είχε πάρει τα εύσηµα, καθώς οι µετανάστες αποµακρύνθηκαν µε ασφάλεια και ειρηνικά, χωρίς να δηµιουργηθούν επεισόδια. Κατά τη σταδιοδροµία του συµµετείχε στο Ευρωπαϊκό ∆ιοικητικό Συµβούλιο Αστυνοµικών Συνδικάτων (CESP), συνεισφέροντας στη διαδικασία εναρµόνισης των αστυνοµικών και δικαστικών δοµών στην Ευρώπη.

Τα δύσκολα ξεκινούν τώρα για τον κ. Καραµαλάκη, καθώς από σήµερα σηκώνει… µανίκια για να εκτελέσει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την αστυνόµευση στην Αττική. Πρόκειται για την αναδιοργάνωση της Αµεσης ∆ράσης και της οµάδας ∆ΙΑΣ αλλά και τα νέα µέτρα ασφαλείας για την περιοχή των Εξαρχείων.

Στο µεταξύ, δηµοσιεύτηκε χθες το ΦΕΚ που καταργεί την έκτη θέση αντιστρατήγου και συγκεκριµένα αυτή του γενικού επιθεωρητή Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων. Εφεξής οι αντιστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι πέντε και όχι έξι. Τη θέση που καταργήθηκε κατείχε η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Αστυνοµίας, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία διακρίθηκε για τους χειρισµούς της στο Μεταναστευτικό, ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που σηκώνουν το µεγαλύτερο βάρος.

Κόντρα Ραγκούση – Χρυσοχοΐδη

Λίγες ώρες µετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ο τοµεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοκρατία και «αναστήλωση του κράτους της ∆εξιάς». Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε στη δήλωσή του ότι καταπατήθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης των στελεχών της Αστυνοµίας και έκανε λόγο για παλαιοκοµµατική λογική προαγωγής του τύπου «και δικός µου να είναι και να ξέρει πως εγώ τον ανέδειξα, για να µου χρωστάει». Αµεση ήταν η απάντηση του υπουργού ∆ηµόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επιχείρησε να αναδείξει το γεγονός ότι η ανέλιξη του νέου αρχηγού, Μιχάλη Καραµαλάκη, ήταν εντυπωσιακή την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κρητικός αντιστράτηγος έγινε επιτελάρχης στο αρχηγείο της Αστυνοµίας το 2017, ενώ το 2018 ανέλαβε τα καθήκοντα του υπαρχηγού του Σώµατος. «Από την εξέλιξη της σταδιοδροµίας του νέου αρχηγού είναι φανερό ότι η επιλογή του δεν έχει καµία σχέση µε κοµµατισµό και αναξιοκρατία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.