19 χρόνια από τον χαμό του υποσμηναγού Θανάση Μπεσλεμέ – Έπεσε στο καθήκον, δίνοντας μάχη με τις φλόγες

19 χρόνια από τον χαμό του υποσμηναγού Θανάση Μπεσλεμέ – Έπεσε στο καθήκον, δίνοντας μάχη με τις φλόγες

Με καταγωγή από τη Δαμάστα, έχασε τη ζωή του σε διατεταγμένη πτήση, όταν το αεροσκάφος PZL M-18 του οποίου ήταν κυβερνήτης κατέπεσε και συνετρίβη στο όρος Παντοκράτωρ στην περιοχή Τρουμπέτα της Κέρκυρας, στις 7 Αυγούστου 2000 ενώ προσπαθούσε να σβήσει τις φλόγες.

Γεννήθηκε το 1971 και εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1990 (66η σειρά) και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1994 με το βαθμό του ανθυποσμηναγού.

Εκπαιδεύτηκε στο Σμήνος Μετεκπαιδεύσεως Α-7Η της 115 Πτέρυγας Μάχης (Σούδα) και τοποθετήθηκε στην 336 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης (Άραξος) ως χειριστής στα αεροσκάφη Α-7Η.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην 359 ΜΑΕΔΥ (Δεκέλεια) ως χειριστής αεροσκαφών PZL.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντα στη μνήμη μας… Αθάνατος!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.