(Αρχικό κείμενο 11:55) Το G3 που είχε κλαπεί χθες από το σπίτι εθνοφύλακα στην Ορεστιάδα, βρέθηκε τελικά σε… νεκροταφείο.

Την απώλεια του G3 είχε αναφέρει ο ίδιος ο εθνοφύλακας στην Αστυνομία, χθες το μεσημέρι.

Η είδηση της απώλειας είχε σημάνει συναγερμό στο ΓΕΣ, ενώ αμέσως ξεκίνησαν συντονισμένες έρευνες με την συνεργασία της Εισαγγελίας, της Ασφάλειας και της Στρατιωτικής Υπηρεσίας της περιοχής.

Ένας πολίτης που επισκέφθηκε το νεκροταφείο της Κλεισσούς, σήμανε συναγερμό στο τοπικό τμήμα Ασφαλείας, όταν βρήκε πεταμένο το όπλο τύπου G3 που είχε κλαπεί από το σπίτι ενός εθνοφύλακα στην περιοχή της Ορεστιάδας.

Όλα δείχνουν ότι δράστης της κλοπής φοβήθηκε από την έκταση που πήρε η υπόθεση και «ξεφορτώθηκε» το όπλο σε ένα σημείο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του νόμιμου κατόχου του, ο οποίος βρίσκεται στα κρατητήρια και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της πλημμελούς φύλαξης οπλισμού.

Ο εθνοφύλακας του ΤΕΘ Ορεστιάδας, που είναι αγρότης, είχε καταγγείλει χθες ότι όταν επέστρεψε από το χωράφι του, τις πρωινές ώρες της Τρίτης, βρήκε το σπίτι του παραβιασμένο και το όπλο να λείπει. Η απώλεια υπηρεσιακού οπλισμού είχε κινητοποιήσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού και τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για τον εντοπισμό του G3:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου 2019, βρέθηκε στην περιοχή της Ορεστιάδας ο οπλισμός η απώλεια του οποίου είχε αναφερθεί τις πρωινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου 2019, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της Εισαγγελίας, της Ασφάλειας και της Στρατιωτικής Υπηρεσίας της περιοχής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνταγματάρχης (ΑΣ) Ιωάννης Χειμαριός
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ