«Εμφύλιος» στην ΕΛΑΣ: Πρόεδρος ειδικών φρουρών εναντίον πρόεδρος ΠΟΑΣΥ και οι «τενεκέδες με το τυρί»

«Εμφύλιος» στην ΕΛΑΣ: Πρόεδρος ειδικών φρουρών εναντίον πρόεδρος ΠΟΑΣΥ και οι «τενεκέδες με το τυρί»

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 29χρονου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έγινε η αφορμή για να ακουστεί μια ιδιαίτερα βαριά κατηγορία από τον Βασίλη Ντούμο, πρόεδρο του σωματείου Ειδικού Φρουρών, προς τον επικεφαλής της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γρηγοράκο.

Ο Ντούμος, αφού αποκάλυψε ότι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στην πλατεία Σμύρνης το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, δεν ήταν ειδικοί φρουροί, πέρασε σε μια ευθεία κατηγορία προς τον Γρηγοράκο, λέγοντας πως έχει μπει με πολιτικό μέσο στην αστυνομία.

Μιλώντας σε εκπομπή του Real FM 87.8, ο Ντούμος είπε μεταξύ άλλων για τα περιστατικά αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη:

»Πιστέψατε ότι ήταν ειδικοί φρουροί αυτοί; Δεν ήταν. Σας ξεκαθαρίζω ότι όσοι φωτογραφίζουν ειδικούς φρουρούς αλλά δεν το λένε πονηρά, συμπεριφέρονται προβοκατόρικα, διότι ο αστυνομικός εκεί – και εμένα δεν με απασχολεί, ούτε με ακούσατε ποτέ να πω από πού προέρχεται – δεν είναι ειδικός φρουρός.

Είναι αστυνομικός των πανελληνίων κι αν κάποιος θα έπρεπε να απολογείται, είναι εκείνος που τους εκπροσωπεί και όχι οι ειδικοί φρουροί. Καταγγέλλω λοιπόν ότι αυτές οι φωτογραφικές πονηριές και από τον κ. Ραγκούση και από τον κ. Γερακαράκο είναι προβοκατόρικες και στοχοποιούν τους ειδικούς φρουρούς άδικα. Εκεί είναι ένας αστυνομικός , μεταξύ άλλων αστυνομικών συναδέλφων μου, που κατακρεουργείται από το πρωί έως το βράδυ. Καταδίκασα την εικόνα, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε και το τεκμήριο της αθωότητας.

Γιατί στους μπαχαλάκηδες και τους κουκουλοφόρους το αναγνωρίζουμε και ένα αστυνομικό όργανο της τάξης το έχουμε κρεμάσει στα μανταλάκια; Δεν ήταν ειδικός φρουρός. Και αναλογίζομαι. Αν ήταν ειδικός φρουρός τι θα γινόταν σήμερα από τον κ. Ραγκούση και τον κ. Γερακαράκο;» είπε ο κ. Ντούμας, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

«Ανεπίτρεπτες οι προσλήψεις αστυνομικών χωρίς εξετάσεις»

Από την άλλη πλευρά, η ΠΟΑΣΥ με ανακοίνωση της καταδίκασε πλήρως τα περιστατικά βίας στη Νέα Σμύρνη, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού και χαρακτήρισε ανεπίτρεπες τις προσλήψεις αστυνομικών εκτός πανελληνίων εξετάσεων.

Η ανακοίνωση τόνιζε τα εξής: «Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και οπουδήποτε κι αν στρέφεται διότι μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε και ως αστυνομία αλλά και ως κοινωνία. […] Η Πολιτεία οφείλει να στέκεται αρωγός δίπλα στους αστυνομικούς που δίνουν καθημερινά αγώνα τόσο για τα δικαιώματα όσο και για την ασφάλεια των πολιτών, τους οποίους υπηρετούμε, δίνοντας ακόμα και τη ζωή μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανεπίτρεπτη κάθε έκπτωση σε αστυνομικές αρχές, αξίες και κώδικες δεοντολογίας, κάθε υποβάθμιση της εκπαίδευσης και κάθε πρόσληψη αστυνομικών εκτός πανελληνίων εξετάσεων.

Η Ομοσπονδία μας, τέλος, ζητά από τη συντεταγμένη πολιτεία την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού ώστε να μην μένουν σκιές για το έργο και την προσφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων Αστυνομικών.

Όμως ο Ντουμος δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του και προς στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ λέγοντας: «Δεν μπήκε στην Αστυνομία ούτε με πανελλαδικές, ούτε εκπαιδεύτηκε. Καθόλου, μηδέν μέρες.

Έχει υποχρέωση σε έναν βουλευτή που τον έβαλε στην Αστυνομία και ξέρετε πώς προσελάμβανε η Αστυνομία. Και εγώ δεν το θεωρώ κακό. Τον τενεκέ τυρί που λέει, εγώ το σέβομαι γιατί τότε έτσι ήταν τα πράγματα. Με τον τενεκέ τυρί λοιπόν αυτοί που προσλήφθηκαν στην Αστυνομία δεν μπορεί να είναι κριτές αστυνομικών που δίνουν τη ζωή τους, δίνουν τον αγώνα τους, τον μόχθο τους και κάνουν και λάθη, πολύ σοβαρά λάθη, όπως τα καταδικάσαμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ντροπή σε αυτούς που στοχοποιούν και ειδικούς φρουρούς και αστυνομικούς. Ντροπή στον κ. Ραγκούση, ντροπή στον κ. Γερακαράκο. Ντροπή τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.