«Έσπασε κάθε ρεκόρ» ο νέος πύραυλος που αναπτύσσει ο αμερικανικός κολοσσός Lockheed Martin, με την ονομασία «Precision Strike Missile – PrSM», στην πιο πρόσφατη δοκιμαστική πτήση, που διεξήχθη υπό την εποπτεία δυνάμεων του αμερικανικού Στρατού Ξηράς (U.S Army) στο πεδίο δοκιμών της βάσης Vandenberg της Καλιφόρνια.

Όπως δήλωσε η Lockheed Martin σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη επιτυχημένη δοκιμή πτήσης για τον προηγμένο αυτό πύραυλο, ενώ φαίνεται πως η επόμενη δοκιμαστική εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του 2021. Ο Precision Strike Missile εκτοξεύτηκε από σύστημα HIMARS, ένα αυτοκινούμενο σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών βλημάτων και πέταξε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Defense News, η αρχική πρόθεση των Αμερικανών ήταν να φτάσει το πολύ το όριο των 499 χιλιομέτρων», αλλά η «κατάρρευση» της Συνθήκης INF μεταξύ ΗΠΑ – και Ρωσίας το 2019, έδωσε την ευκαιρία στην Ουάσινγκτον και στον αμερικανικό Στρατό να αναπτύξουν τα χαρακτηριστικά του πυρύλου που θα του επιτρέψει να έχει μεγαλύτερο βεληνεκές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο στρατός αφενός αναμένει ότι πυραυλικό σύστημα Precision Strike Missile θα διαθέτει δύο εκτοξευτήρες πυραύλων για εκτόξευση, αφετέρου σκοπεύει να σχεδιάσει δημιουργήσει τα βλήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι συμβατά με τα υφιστάμενα πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης M142 και M270A2. Σύμφωνα με αξιωματούχους Στρατού, το πυραυλικό σύστημα Precision Strike Missile θα παρέχει στις μονάδες πυροβολικού την δυνατότητα χτυπήματος ακριβείας σε μεγάλη εμβέλεια, υποστηρίζοντας τις αμερικανικές ή συμμαχικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.