ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: Οι αναγεννημένες ρωσικές ένοπλες δυνάμεις

Βίντεο: Οι αναγεννημένες ρωσικές ένοπλες δυνάμεις

Καταιγισμός αντιαεροπορικών και βαλλιστικών πυραύλων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προκαλεί εντυπωσιασμό και… τρόμο στους αντιπάλους της χώρας.

Τα τελευταία 10 χρόνια η Ρωσία υλοποίησε ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 230 δισ. ευρώ (μόνο τα νέα οπλικά συστήματα και οι αναβαθμίσεις των παλαιότερων), ενώ κάνει συνεχείς προσθήκες και αναπτύσσει νέες τεχνολογίες με στόχο τα επόμενα χρόνια, όπως έχει δηλώσει και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει το οπλοστάσιο της.

Η κρίση στο Ιράκ, στη Συρία, αλλά κυρίως στην Ουκρανία έφερε τη Ρωσία αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. σε σημείο που πολλοί να τις δίνουν χαρακτηριστικά «Ψυχρού Πολέμου». Η κρίση αυτή προήλθε από την εμμονή της Δύσης να βάλει πόδι στην αυλή της Ρωσίας.

Το κλίμα έφτασε σε τέτοιο σημείο που το ΝΑΤΟ να θεωρεί τη Ρωσία «εχθρό» και να προβαίνει σε κινήσεις πρωτοφανής, όπως η ανάπτυξη δυνάμεων σε χώρες «δορυφόρους» των ΗΠΑ στη Βαλτική και η ναυτική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα.

Δεν γνωρίζουμε αν η επιθετικότητα της Δύσης έχει να κάνει με την ενίσχυση της Ρωσίας επί προεδρίας Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία σαφώς αποκτά μεγαλύτερη ισχύ και λόγο στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο αλλά οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σίγουρα αποτελούν πλέον έναν επίφοβο αντίπαλο, του οποίου η μαχητική ισχύ είναι πολλαπλώς αναβαθμισμένη όχι απλώς από την εποχή που ανέλαβε πρόεδρος ο Β.Πούτιν, αλλά ειδικά μετά τον πόλεμο στην Γεωργία το 2008.

Και δείχνει να έχει εμπεδώσει και τα «μαθήματα» που έλαβε στην Συρία.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.