Δοκιμές για τον πύραυλο κατά πλοίων νέας γενιάς LRASM που θα αντικαταστήσει του Harpoon [βίντεο]

Δοκιμές για τον πύραυλο κατά πλοίων νέας γενιάς LRASM που θα αντικαταστήσει του Harpoon [βίντεο]

Το αμερικανικό ναυτικό και η αμερικανική Αεροπορία σε συνδυασμό με την DARPA ολοκλήρωσαν επιτυχείς δοκιμές του πυραύλου κατά πλοίων νέας γενιάς LRASM (Long Range Anti-Ship Missile) της Lockheed Martin.

Οι δοκιμές έγιναν από βομβαρδιστικό τύπου B-1 και στα επόμενα χρόνια θα γίνουν δοκιμές και από τα F-18 εκτός από τα πολεμικά σκάφη.

Ο πύραυλος φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τους πυραύλους Harpoon από το 2020 για την Αεροπορία και το 2021 για το Ναυτικό σε κάθετα εκτοξευόμενους πυραύλους από εκτοξευτή Μκ41.

Έχει μήκος 4,27 μ., βάρος 1 τόνος, βάρος κεφαλής 1000 λίβρες είναι υποηχητικός και εμβέλεια 300 ν.μ.ενώ αξιοποιεί τεχνολογίες από τον πύραυλο κρούζ JASSM-ER.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.