ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κίνα: Δοκιμάζει πύραυλο αέρος-αέρος για να καταρρίπτει ιπτάμενα ραντάρ και αεροσκάφη

Κίνα: Δοκιμάζει πύραυλο αέρος-αέρος για να καταρρίπτει ιπτάμενα ραντάρ και αεροσκάφη

Η Κίνα ενδεχομένως να δοκιμάζει έναν νέο, μακράς εμβέλειας πύραυλο αέρος- αέρος ο οποίος θα μπορούσε να καταρρίπτει αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης (ιπτάμενα ραντάρ) και ανεφοδιασμού άλλων αεροπλάνων εν πτήσει, έγραψε η επίσημη κρατική εφημερίδα China Daily, αφού εικόνες του νέου πυραύλου κυκλοφόρησαν online.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επιβλέπει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων, που περιλαμβάνει stealth αεροσκάφη και αεροπλανοφόρα, ενώ η χώρα έχει δοκιμάσει επίσης πυραύλους για χρήση εναντίον δορυφόρων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κινεζικός στρατός πρόσφατα ανέβασε στο Ίντερνετ εικόνες ενός μαχητικού J-11B οπλισμένου με έναν μεγάλο, άγνωστου τύπου πύραυλο κατά τη διάρκεια ασκήσεων πέρυσι.

Ο ερευνητής θεμάτων αεροπορίας Φου Κιανσάο δήλωσε στην εφημερίδα πως θεωρεί ότι ο πύραυλος είναι σχεδιασμένος για να χτυπά από απόσταση στόχους υψηλής αξίας, όπως αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης, που κανονικά βρίσκονται εκτός των ζωνών μάχης.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα των κινεζικών πυραύλων αέρος – αέρος, που αυτή τη στιγμή έχουν βεληνεκή κάτω των 100 χλμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πύραυλος ίσως να έχει βεληνεκές ακόμα και 400 χλμ, υπερβαίνοντας αυτά των αντίστοιχων πυραύλων που χρησιμοποιούνται από τις δυτικές πολεμικές αεροπορίες, και να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί κάθοδο στους στόχους του από τη στρατόσφαιρα, σύμφωνα με τον προαναφερθέντα αναλυτή.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.