ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δεν τα κατάφερε καλά το AEGIS

Δεν τα κατάφερε καλά το AEGIS

Μέτρια ήταν τα αποτελέσματα της μείζονος αντιβαλλιστικής άσκησης στις ΗΠΑ την οποία έφερε στην δημοσιότητα το defencenet.gr: Σε συνολικό αριθμό καταρρίψεων το ποσοστό έφτασε το 75% (τρία στα τέσσερα βλήματα), αλλά στις απόπειρες κατάρριψης βαλλιστικών πυραύλων, το ποσοστό έπεσε στο 67% (δύο στα τρία βλήματα καταρρίφθηκαν) και βέβαια αν σκεφθούμε ότι ήταν άσκηση και δεν υπήρχαν απέναντί τους ούτε οι Yars, ούτε οι Topol, ούτε οι πολλαπλές κεφαλές του Bulava, μάλλον η άσκηση δεν είχε τα αποτελέσματα που προσδοκούσε το Γενικό Επιτελείο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Για την ακρίβεια βέβαια ο στόχος εξομοίωνε πύραυλο Ιskander-M.

Αντίθετα 100% επιτυχία είχαν στην κατάρριψη των πυραύλων cruise, αλλά η ρωσική πυρηνική ισχύς εντοπίζεται κυρίως στα βαλλιστικά όχι στα βλήματα πλεύσης. Βέβαια και τα τελευταία θα εκτοξευτούν κατά εκατοντάδες, οπότε…

Σε ότι αφορά το … σκορ ο Στρατός κατέρριψε δύο βαλλιστικούς πυραύλους και έναν πύραυλο κρουζ, ενώ το Ναυτικό (αντιτορπιλικό «Fitzgerald») κατέρριψε έναν πύραυλο κρουζ, αλλά απέτυχε να αναχαιτίσει τον στόχο που προσομοίωνε ρωσικό βαλλιστικό πύραυλο ακτίνας δράσης κάτω των 500 χλμ..

Οι χερσαίες δυνάμεις αξιοποίησαν το σύστημα THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) αναχαιτίζοντας για πρώτη φορά στον επιχειρησιακό βίο του συστήματος βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς. Το σύστημα θεωρείται – και μάλλον είναι – το κορυφαίο δυτικό αντιβαλλιστικό όπλο.

Το Ναυτικό εξαπέλυσε πύραυλο SM-3 Block 1A εναντίον του βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς τον οποίο εντόπισε με επιτυχία το σύστημα μάχης Aegis, αλλά η όλη προσπάθεια έμεινε στον εντοπισμό και χάθηκε ο εγκλωβισμός. Με δεδομένο ότι στο AEGIS βασίζεται η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, άδικο έχουν οι Ρώσοι που λένε ότι είναι “χαμηλών δυνατοτήτων”;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.