ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Στους ιδιώτες θα επιτραπεί η πρόσβαση στην κατασκευή και σχεδίαση των πυρηνικών όπλων»

«Στους ιδιώτες θα επιτραπεί η πρόσβαση  στην κατασκευή και σχεδίαση των πυρηνικών όπλων»

Στην κατασκευή των ρωσικών πυρηνικών όπλων προτάθηκε να συμμετέχουν και ιδιωτικές εταιρείες σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντμίτρι Ρογκόζιν αναφέρει το RIA Novosti .

Η ρωσική κυβέρνηση τονίζει ότι δεν πρόκειται για την πρόσβαση των ιδιωτών στην παραγωγή των στρατηγικών εξοπλισμών.

Η προοπτική πρόσβασης των ιδιωτών θα είναι   ένα πολύ δικαιολογημένο βήμα αλλά και  πολύ ρεαλιστικό, θεωρεί ο εμπειρογνώμονας Ιβάν Κονοβάλοφ:

 «Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν έχει τις αρμοδιότητες, που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του εκσυγχρονισμού του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας. Μιά τέτοια λύση έχει ωριμάσει από καιρό. Αν κοιτάξουμε το παράδειγμα των ΗΠΑ, εκεί η συμμετοχή των ιδιωτών είναι εξαιρετικά μεγάλη, αλλά βρίσκεται υπό τον έλεγχο του κράτους. Εννοείται ότι ο αυστηρός έλεγχος είναι αναγκαίος» δήλωσε ο Ιβάν Κονοβάλοφ .

Οι ιδιώτες για να εργαστούν στον τομέα της άμυνας χρειάζεται, κατά τη γνώμη του Ντμίτρι Ρογκόζιν, να υποβληθούν σε μια σειρά εξετάσεις. Όμως γενικά, ο Ρογκόζιν δεν βλέπει την ύπαρξη κάποιων ιδιαίτερων προβλημάτων σε αυτό τον τομέα.

 Προβλήματα, κατά την γνώμη των ειδικών, μπορούν να προκύψουν εντός του υπουργείου Άμυνας μιας και εκεί εξακολουθεί να υπάρχει αρκετά ισχυρή «αντί ιδιωτική» αντίληψη , πολύ περισσότερο όταν γίνεται λόγος για τις πυρηνικές δυνάμεις.

Ο πολιτικός αναλυτής Ιγκόρ Χοχλόφ δήλωσε για το ίδιο θέμα ότι « Στη σοβιετική εποχή η βιομηχανία κατασκευής πυραύλων βρισκόταν κυρίως στην Ουκρανία. Το Κίεβο κινείται τώρα  με σκοπό να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και συνεργάζεται απρόθυμα με τη Ρωσία ακόμα και σε ότι αφορά τη συντήρηση και εξυπηρέτηση εκείνων των πυραύλων, που είχαν κατασκευαστεί παλαιότερα. Συνεπώς, χρειάζεται τώρα όλος ο παραγωγικός κύκλος να «κλείνει» στη Ρωσία και ταυτόχρονα να αποτραπεί το μονοπώλιο των δύο σχεδιαστικών γραφείων της χώρας. Πραγματικά, η κατάσταση σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται “όμηρος” των μηχανικών, οι οποίοι ή εκπληρώνουν κάποια τεχνικά προγράμματα, ή δεν τα εκπληρώνουν. Η νέα δε γενιά της πυρηνικής “ασπίδας” της Ρωσίας θα πρέπει να έχει εντελώς διαφορετικό τεχνικό επίπεδο, ιδιαίτερα παίρνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι ΗΠΑ σήμερα εργάζονται εντατικά στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας» κατέληξε ο ίδιος.

Σήμερα για τον σχεδιασμό των στρατηγικών εξοπλισμών ευθύνονται δύο μηχανολογικά γραφεία,  το μηχανολογικό γραφείο “Μακέγιεφ” και το μοσχοβίτικο “Ινστιτούτο θερμικής τεχνολογίας”.

Το πρώτο  ασχολείται με τον σχεδιασμό πυραύλων για το Ναυτικό και το δεύτερο με τον σχεδιασμό πυραύλων με στερεά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένων και των πυραύλων  Topol-M.

Οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι η πρόσβαση των ιδιωτών στον αμυντικό τομέα θα εξασφαλίζει σταδιακά και προφανώς, πάνω από τον μέσο όρο τον απαραίτητο ανταγωνισμό που πρέπει να υπάρχει με σκοπό την επίτευξη μέγιστου τεχνολογικού αποτελέσματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                        

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.