ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τούρκοι και Νατοϊκοί αξιωματικοί ερευνούν που θα τοποθετήσουν τους Patriot στην Τουρκία

Τούρκοι και Νατοϊκοί αξιωματικοί ερευνούν που θα τοποθετήσουν τους Patriot στην Τουρκία

Σύμφωνα με  αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αντιπροσωπεία Τούρκων αξιωματικών  και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ θα ερευνήσουν τοπογραφικά περιοχές  της χώρας για την πιθανή ανάπτυξη πυραύλων Patriot στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία αναφέρει το πρακτορείο Associated Press .

Η Συρία πιστεύεται ότι έχει στην διάθεση της αρκετές εκατοντάδες βαλλιστικών πυραύλων εδάφους –εδάφους  ικανών να μεταφέρουν και πυρηνικές και χημικές κεφαλές πράγμα που καταδεικνύει ότι ηδιάχυση του  εμφυλίου πολέμου στο έδαφός της Τουρκίας είναι  άκρως «επικίνδυνη» αναφέρουν αξωματούχοι του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με δήλωση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας οι επιλεγμένες περιοχές, και ο αριθμός των συστημάτων Patriot που θα αναπτυχθούν καθώς και ο αριθμός του  προσωπικού που θα επανδρώνει τις συστοιχίες των πυραύλων  θα αποτελέσει αντικείμενο διαβουλεύσεων της Νατοϊκής επιτροπής και του τουρκικού γενικού επιτελείου. Επίσης οι συστοιχίες πυραύλων Patriot θα «συνδεθούν» με όλα τα συστήματα αεράμυνας και ραντάρ των τουρκικών ΕΔ.

Η Γερμανία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ διαθέτουν την προηγμένη έκδοση των πυραύλων  Patriot PAC-3 που η Τουρκία επιθυμεί να τοποθετήσει στα σύνορα της  λόγω του εμφυλίου πολέμου στην γειτονική Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.