Εντάχθηκαν τα Tor-M1-2U στον ρωσικό Στρατό

Εντάχθηκαν τα Tor-M1-2U στον ρωσικό Στρατό

Σύμφωνα με το εκπρόσωπο της νότιας διοίκησης συνταγματάρχη Oleg Kochetkov τίθενται  σε επιχειρησιακή λειτουργία τα νέα συστήματα πυραύλων “Tor-M1-2U” και εντάσονται στις μονάδες αεράμυνας της νότιας διοίκησης των ρωσικών ΕΔ, αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti. Tα συστήματα αυτά έχουν προταθεί από την Ρωσία για να καλύψουν της Α/Α των νησιών του Α.Αιγαίου σε αντίκατάσταση των OSA.

“Η πρώτη παρτίδα συστημάτων ” Tor-M1-2U ” εισήλθε σε υπηρεσία  στην νότια στρατιωτική περιοχή και έως το τέλος του 2012 όλες οι μονάδες στην περιοχή του Volgograd θα είναι πλήρως επανδρωμένες από τα νέα αντιαεροπορικά συστήματα » κατέληξε ο συνταγματάρχης Kochetkov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα νέα συστήματα  AAMS “Tor-M1-2U” εισήλθαν σε υπηρεσία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Άμυνας αντικαθιστώντας τους  μικρού βεληνεκούς αντιαεροπορικούς πυραύλους “Sfiks“, “Thor” και “Tor-M1».

To αντιαεροπορικό σύστημα  AAMS “Tor-M1-2U” έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του καθώς  και τους πυραύλους   ακριβείας, που φέρει σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Το σύστημα είναι ικανό να «κλειδώσει» έως και  τέσσερις στόχους ταυτόχρονα σε ύψος 10 χιλιομέτρων. Το πλήρωμά του αποτελείται από τρία άτομα.

AAMS “Tor-M1-2U» είναι σε θέση να παρέχει εναέρια  κάλυψη  στις  μονάδες αεράμυνας  τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα  σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.