ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άκρως απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ με όπλα λέιζερ σε αντιβαλλιστικό ρόλο (βίντεο)

Άκρως απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ με όπλα λέιζερ σε αντιβαλλιστικό ρόλο (βίντεο)

Ονέος προϋπολογισμός του αμερικανικού Πενταγώνου περιλαμβάνει κονδύλι ύψους 66 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη drones που θα φέρουν οπλικά συστήματα λέιζερ για την κατάρριψη των βαλλιστικών πυραύλων.

Το άκρως απόρρητο πρόγραμμα που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ και οι επιτελείς του προβλέπει τη δημιουργία σμήνους drones εφοδιασμένων με λέιζερ, που θα μπορούν να ανιχνεύουν και να καταστρέφουν τους εχθρικούς πυραύλους όσο βρίσκονται ακόμη στη βάση εκτόξευσης.

Αν υπάρχει επαρκής αριθμός drones στην περιοχή, θα μπορούν να καταρρίψουν τον εχθρικό πύραυλο ακόμη και λίγο μετά την εκτόξευσή του κι ενώ κατευθύνεται προς το στόχο.

Την ίδια ώρα η Κίνα προσπαθεί να προφτάσει τις ΗΠΑ στην κούρσα για την κατασκευή του ισχυρότερου όπλου λέιζερ στον κόσμο. Επιστήμονες στη Σαγκάη λένε ότι κατασκευάζουν ένα υπερόπλο που το βάφτισαν «Σταθμό Πολύ Ισχυρού Φωτός», με στόχο να είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια.

Το όπλο αυτό θα μπορεί να εκπέμπει πανίσχυρους παλμούς λέιζερ που θα δημιουργούν «ακραίες θερμοκρασίες που δεν απαντώνται φυσιολογικά στη Γη».

Αλλά η Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να διατηρήσει το προβάδισμα και δαπανά μεγάλα ποσά για τις έρευνες που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός όπλου που θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού και θα φέρει την επανάσταση στον τρόπο διεξαγωγής των πολέμων.

Ήδη το Ναυτικό των ΗΠΑ προμηθεύτηκε κανόνια λέιζερ αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων για τα πολεμικά του πλοία. Αυτά τα λεγόμενα «λέιζερ υψηλής ενέργειας» χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες ισχύος για να καταστρέφουν τους στόχους τους και σύντομα θα είναι επιχειρησιακά.

«Τα όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας πρέπει να είναι κομμάτι του μέλλοντός μας», είχε πει το 2016 ο τότε υπαρχηγός των Ναυτικών Επιχειρήσεων, ναύαρχος Ουίλιαμ Μόραν. «Αν συνεχίσουμε να εξαρτόμαστε από τα βλήματα, τότε θα απωλέσουμε την ικανότητα άμυνας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.