ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τεχνικά προβλήματα στην εκτόξευση πυραύλου στην Β.Κορέα

Τεχνικά προβλήματα στην εκτόξευση πυραύλου στην Β.Κορέα

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την προγραμματισμένη για την περίοδο 10-20 Δεκεμβρίου εκτόξευση του πυραύλου εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Ήδη προχωράει σε αντικατάσταση των ελαττωματικών τμημάτων του πυραύλου και στις προετοιμασίες της βοηθούν ιρανοί ειδικοί, αποκαλύπτει ο νοτιοκορεατικός Τύπος.

Όμως η εφημερίδα Chosun Ilbo γράφει σήμερα, βασιζόμενη σε νέες δορυφορικές εικόνες, ότι έχει αρχίσει η διαδικασία αντικατάστασης του τμήματος του πυραύλου που είχε παρουσιάσει πρόβλημα.

«Είδαμε να μεταφέρεται το απόγευμα της Κυριακής ένας καινούργιος τρίτος όροφος του πυραύλου Unha-3 στη βάση εκτόξευσης», επισημαίνει η εφημερίδα επικαλούμενη νοτιοκορεατική κυβερνητική πηγή. Η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης πως ομάδα ιρανών ειδικών βρίσκεται στη βάση και βοηθά στις προετοιμασίες.

Το πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας επικαλείται άλλη κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με την οποία μεταφέρθηκε ένα τμήμα πυραύλου, χωρίς να διευκρινίζεται ποιο είναι αυτό.

«Φαίνεται πως η σχέση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και το Ιράν στον τομέα κατασκευής πυραύλων που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 κρατάει μέχρι σήμερα», αναφέρει πηγή της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ιρανοί ειδικοί κλήθηκαν από την Πιονγκγιάνγκ μετά την αποτυχημένη εκτόξευση τον περασμένο Απρίλιο.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Ιαπωνία από σήμερα που αρχίζει το χρονικό διάστημα εκτόξευσης του βορειοκορεατικού πυραύλου. «Έχουμε πάρει όλο τα πιθανά μέτρα επαγρύπνησης και παρακολούθησης. Δεν θεωρούμε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει ώστε να τροποποιήσουμε τη θέση μας. Διατηρούμενη τα μέτρα, εκτός αν η Βόρεια Κορέα κάνει επίσημη ανακοίνωση» τόνισε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.