ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο στρατός των ΗΠΑ παρήγγειλε τους πρώτους πυραύλους JAGM

Ο στρατός των ΗΠΑ παρήγγειλε τους πρώτους πυραύλους JAGM

Ο Στρατός των ΗΠΑ υπέγραψε με την εταιρεία Lockheed Martin το πρώτο συμβόλαιο για τον πύραυλο Joint Air-to-Ground Missile (JAGM).

Το συμβόλαιο ύψους 26,4 εκατ. δολαρίων θα υλοποιηθεί στο εργοστάσιο της εταιρείας Orlando της Φλώριδας και θα ολοκληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου του 2020.

Ο πύραυλος JAGM είναι ο αντικαταστάτης των πυραύλων AGM-114R Hellfire II (HELLFIRE Romeo) & AGM-114L (HELLFIRE Longbow) και πρόκειται για ένα πύραυλο με δύο αισθητήρες ένα ημιενεργού laser (SAL) και ένα ραντάρ μιλιμετρικού κύματος (MMW).

Κατά τα άλλα ο νέος πύραυλος διατηρεί τον κινητήρα, την πολεμική κεφαλή και το συστήματα ελέγχου πτήσης AGM-114R Hellfire II (HELLFIRE Romeo). Χάρις στην σχεδίαση του και την αξιοποίηση υπαρχόντων υποσυστημάτων που ενσωματώνονται στους πυραύλους AGM-114R Hellfire II & AGM-114L Hellfire Longbow ο νέος πύραυλος παρουσιάζει αυξημένη αξιοπιστία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Αμερικανικού Στρατού συνολικά πρόκειται να αγοραστούν 6.741 πύραυλοι JAGM έναντι 1,6 δις δολαρίων την περίοδο 2019-2024 με τις συνολικές ανάγκες να φτάνουν τα 20.303 βλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.