ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ετοιμάζεται ο αντικαταστάτης του Patriot στο Ισραήλ

Ετοιμάζεται ο αντικαταστάτης του Patriot στο Ισραήλ

Νέο σύστημα αντιβαλλιστικής άμυνας ετοιμάζει το Ισραήλ για να αντικαταστήσει σε λίγα χρόνια το Patriot με ένα ικανότερο διάδοχο που θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη ασφάλεια από την απειλή που αντιμετωπίζει από βαλλιστικούς πυράυλους του Ιράν.

Πρόκειται για το σύστημα David’s Sling ή σε μετάφραση «Σφεντόνα του Δαβίδ» το βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη και ήδη έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένη βολή με τον πύραυλο «Stunner» που αναπτύχθηκε στο Ισραήλ με χρηματοδότηση των ΗΠΑ. 

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα έχει απορροφήσει 100 εκ $ και αναπτύσσεται από κοινού με τη Raytheon που κατασκευάζει τους Patriot με απότερο σκοπό την αντικατάσταση των συστημάτων Hawk σε πρώτη φάση εντός των επόμενων 2 ετών  και εν συνεχεία των ίδιων των Patriot που βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία στο Ισραήλ. 

Ο πύραυλος Stunner αναφέρεται ότι έχει εμβέλεια 250km και μεγαλύτερες κινηματικές επιδόσεις από το Patriot. Βασίζεται σχεδιαστικά στο ισραηλινής κατασκευής Python με πυραυλοκινητήρα δύο σταδίων που προσδίδουν την απαραίτητη ενέργεια για εμπλοκές από 70 – 250km όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν έχουν αποδεσμευτεί περισσότερες πληροφορίες εκτός του ότι θα χρησιμοποιεί πολλαπλούς αισθητήρες για κατεύθυνση και τερματική καθοδήγηση.

Το σύστημα προορίζεται μελλοντικά και για εξαγωγές καθώς οι ισραηλινοί βλέπουν μια σημαντική εξαγωγική προοπτική του συστήματος σαν αντικαταστάτη του Hawk που χρησιμοποιείται ακόμη από πολλές χώρες από τη δεκαετία του 70.

Ανάμεσα τους και η Ελλάδα η οποία σύντομα –αν όχι ήδη- θα έπρεπε να αναζητά αντικαταστάτη για τα Hawk του ΕΣ. Η υποψηφιότητα του ισραηλινού συστήματος με δεδομένη την αμυντική συνεργασία Ελλάδος – Ισραήλ είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει και μάλιστα άμεσα το ΥΕΘΑ.

Με βεληνεκές 250Km είναι ευκολα κατανοητό το πόσο θα επιρρέαζε αρνητικά την ικανότητα της Τουρκικής Αεροπορίας να διυσδύσει με πολυάριθμους σχηματισμούς στο Αιγαίο σε περίοδο κρίσης, ανατρέποτντας άμεσα τους σχεδιασμούς της Άγκυρας εις βάρος της χώρας μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.