ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απαντάει η Τουρκία σε ΗΠΑ για τους S-400: «Δεν μας δώσατε Patriot- Κάνετε τους καουμπόηδες» 

Απαντάει η Τουρκία σε ΗΠΑ για τους S-400: «Δεν μας δώσατε Patriot- Κάνετε τους καουμπόηδες» 

«Η Τουρκία πρέπει να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν εγγυηθεί την πώληση συστημάτων πυραυλικής άμυνας Patriot,» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Νωρίτερα αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ κάλεσε την Άγκυρα να παραιτηθεί από την αγορά συστημάτων πυραύλων S-400 από τη Ρωσία αλλιώς οι ΗΠΑ δεν θα της δώσουν τα F-35.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τον εναέριο χώρο μας. Αυτό είναι απαραίτητο για εμάς. Πρέπει να το καταλάβουν. Μπορούν οι ΗΠΑ να μας δώσουν εγγύηση για την πώληση των Patriot;»δήλωσε ο Çavuşoğlu σε συνέντευξη Τύπου στη Λιθουανία στις 28 Αυγούστου.

Ο Çavuşoğlu επικαλέστηκε επίσης το διεθνές δίκαιο όσον αφορά την απροθυμία των ΗΠΑ να μεταφέρουν F-35 στην Τουρκία.

«Είμαστε εταίροι στο πρόγραμμα F-35 και ορισμένα τμήματα παράγονται στην Τουρκία», είπε, καλώντας τις ΗΠΑ να «αφήσουν τη γλώσσα των απειλών» για να λύσουν τη συνεχιζόμενη διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

«Αν λένε ότι μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν, όπως σε ταινίες καουμπόη, τότε θα λάβουν μια απάντηση», πρόσθεσε ο Τσαβουσόγλου.

Μια τριμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αμερικανό βουλευτή Michael Turner, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, επισκέφθηκε την Τουρκία στις 27 Αυγούστου. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με Τούρκους βουλευτές και συζήτησε τα θέματα της αγοράς ρωσικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία και την παράδοση του F-35 μαχητικά αεριωθούμενα προς την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αντιπροσωπεία του Κογκρέσου προέτρεψε την Άγκυρα να εγκαταλείψει την προμήθεια συστημάτων S-400 ώστε οι ΗΠΑ να της εγγυηθούν την παράδοση των F-35, ενώ η τουρκική πλευρά τόνισε ότι χρειάζεται την περαιτέρω συνεργασία ενάντια στους Γκιουλενιστές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.