ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιράν: Ενισχύεται με νέα πυραυλικά συστήματα και βλήματα cruise

Ιράν: Ενισχύεται με νέα πυραυλικά συστήματα και βλήματα cruise

Το Ιράν αρνείται να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ και τις ευρωπαικές χώρες το πυραυλικό του πρόγραμμα, για το οποίο διατείνεται ότι είναι αποκλειστικά αμυντικό.

Το Ιράν σχεδιάζει να ενισχύσει τις δυνατότητές του σε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, καθώς και να αποκτήσει μαχητικά αεροπλάνα και υποβρύχια νέας γενιάς, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Το Ιράν υποστηρίζει πως το πυραυλικό πρόγραμμά του είναι αποκλειστικά αμυντικό και η απάντηση στην επιθετικότητα των ΗΠΑ.

«Η αύξηση των δυνατοτήτων σε βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ … και η απόκτηση νέας γενιάς μαχητικών και βαρέων και μεγάλου βεληνεκούς σκαφών και υποβρυχίων με διάφορες οπλικές δυνατότητες είναι μεταξύ των νέων σχεδίων αυτού του υπουργείου», δήλωσε ο Μοχαμάντ Αχαντί, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αρμόδιος για διεθνείς υποθέσεις, μετέδωσε το IRNA.

Μιλώντας σε ξένους στρατιωτικούς ακολούθους που έχουν έδρα την Τεχεράνη, ο Αχαντί δήλωσε πως οι διεθνείς κυρώσεις απέτυχαν να εμποδίσουν την ανάπτυξη της ιρανικής βιομηχανίας όπλων.

«Έχουμε την απαραίτητη υποδομή και αυτό που χρειαζόμαστε να κάνουμε είναι έρευνα και ανάπτυξη και ταυτόχρονα να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε την αμυντική βιομηχανία βασιζόμενοι στις πολύ υψηλές επιστημονικές δυνατότητες της χώρας και στους δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους του τεχνικού τομέα και της μηχανολογίας», δήλωσε ο Αχάντι, σύμφωνα με το IRNA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.