ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένταξη νέων συστημάτων S-400 για τη Νότια διοίκηση

Ένταξη νέων συστημάτων S-400 για τη Νότια διοίκηση

Η νότια στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας προχώρησε σε ένα ακόμη βήμα για την επιχειρησιακή ένταξη του νέου αντιαεροπορικού συστήματος S-400 Triumf στο δυναμικό της ανέφερε εκπρόσωπος της διοίκησης το Σάββατο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε έγινε γνωστό ότι σε δοκιμαστικές βολές που πραγματοποιήθηκαν  αποδείχθηκε τόσο η αξιοπιστία του συστήματος όσο και η ικανοποίηση των σχετικών προδιαγραφών σε σημείο όπου το S-400 σύντομα θα εισέλθει σε υπηρεσία αντικαθιστώντας το παλαιότερο S-300PM.

H περιφέρεια της νότιας στρατιωτικής διοίκησης δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 και περιλαμβάνει μια τεράστια περιοχή όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται οι  δημοκρατίες του Νταγκεστάν, της Ινγκουσετίας, της Βόρειας Οσετίας, της Τσετσενίας και επαρχίες όπως της Σταυρούπολης, του Αστραχάν του Βολβογκραντ και του Ροστόφ.

Το S-400 είναι ένα αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου-μεσαίου βεληνεκούς ικανό να προσβάλλει εναέριους στόχους ακόμη και UAV αλλά βαλλιστικούς πυραύλους σε αποστάσεις της τάξης των 400 χλμ. και σε ύψος έως και 30.000 μέτρα.

Συστήματα S-400 βρίσκονται ήδη επιχειρησιακά γύρω από τη Μόσχα, την Άπω Ανατολή και στη Βαλτική στον τομέα του Καλίνιγκραντ.

Μέχρι το 2020 οι ρωσικές δυνάμεις πρόκειται να εφοδιαστούν με 28 συντάγματα S-400 το κάθε ένα από τα οποία θα περιλαμβάνει τη δύναμη 2 ταγμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.