ΗΠΑ προς Ινδία: «Αγοράστε F-16 από εμάς για να αποφύγετε τις κυρώσεις για τα S-400»

ΗΠΑ προς Ινδία: «Αγοράστε F-16 από εμάς για να αποφύγετε τις κυρώσεις για τα S-400»

Η Ουάσινγκτον απηύθυνε ελκυστική πρόταση προς το Νέο Δελχί, ώστε να αποφύγει η Ινδία τις κυρώσεις για τους S-400, τους οποίους θα παραλάβει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Σύμφωνα με την ινδική εφημερίδα Indian Express που επικαλείται πηγές του ινδικού ΥΠΑΜ η Ουάσινγκτον πρότεινε στην Ινδία να αγοράσει αμερικανικά F-16 για να εξαιρεθεί από τις κυρώσεις του νόμου (CAATSA).

Συγκεκριμένα της προτάθηκαν F-16 block 70.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ινδία δεν δεσμεύτηκε, λόγω του ότι f-16 έχει και το Πακιστάν, ενώ δεν είναι και συμβατά με τους πυραύλους Brahmos που διαθέτει.

Παρ’όλα αυτά το Νέο Δελχί πριν λίγο καιρό προκήρυξε διαγωνισμό για την αγορά 114 μαχητικών αεροπλάνων,κάποια από τα οποία μπορεί να είναι και F-16.

Την ίδια ώρα, Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε η Ινδία μέσα σε 2 χρόνια θα παραλάβει τα πρώτα συστήματα S-400.

Το συμβόλαιο για τα S-400 υπεγράφη κατά την επίσκεψη Πούτιν στο Νέο Δελχί τον περασμένο μήνα.

Η Ινδία θα παραλάβει πέντε συστοιχίες του συστήματος αντιβληματικής και αντιαεροπορικής προστασίας, ρωσικής κατασκευής, S-400 Triumf. Το συνολικό κόστος του συμβολαίου ξεπερνά συνολικά τα 5 διεκατομμύρια δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 Triumf (κωδική ονομασία ΝΑΤΟ SA-21 Growler) είναι το πλέον προηγμένο, σε υπηρεσία, ρωσικό αντιαεροπορικό – αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα, με βεληνεκές 400 χλμ. κατά εναέριων στόχων και 60 χλμ. κατά τακτικών βαλλιστικών στόχων. Το ραντάρ του μπορεί να εντοπίσει στόχο σε απόσταση έως και 600 χλμ. Μπορεί να πλήξει στόχους σε ύψους έως και 27.000 μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.