Η Ρωσία θα αναπτύξει το αντιπυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz στη θέση των S-300

Η Ρωσία θα αναπτύξει το αντιπυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz στη θέση των S-300

Η Ρωσία σκοπεύει εντός του 2019 να αναπτύξει τη νέα γενιά αντιπυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος S-350 Vityaz που θα αντικαταστήσουν τα γηρασμένα S-300, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Κάνοντας απολογισμό του έτους, το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι το 2018 αναπτύχθηκαν συστήματα Pantsir-S και S-400 στην Κριμαία –τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από την Ουκρανία το 2014– καθώς επίσης και στην Αρκτική, στον θύλακα του Καλίνιγκραντ στη Βαλτική Θάλασσα και στην περιφέρεια του Χαμπαρόφσκ, στην άπω ανατολή.

Το Vityaz («Ιππότης») είναι ένα σύστημα πυραύλων μικρού-μεσαίου βεληνεκούς που αναπτύχθηκε από την Almaz-Antey Air and Space Defece Corporation.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Μάρτιο το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας θα περιοριστεί σε λιγότερο από το 3% του ΑΕΠ της χώρας μέσα στην επόμενη πενταετία. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δοκιμή του νέου υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος Avangard, ικανού να οπλισθεί με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.