ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι “Πάτριοτ” που αναπτύσσονται στην Τουρκία θα είναι επιχειρησιακοί στις αρχές του Φλεβάρη

Οι “Πάτριοτ” που αναπτύσσονται στην Τουρκία θα είναι επιχειρησιακοί στις αρχές του Φλεβάρη

Οι πύραυλοι Πάτριοτ που αναπτύσσονται στην Τουρκία για να αντιμετωπιστεί η απειλή από πυραύλους που προέρχονται από τη Συρία θα είναι επιχειρησιακοί στις αρχές Φεβρουαρίου, ή και νωρίτερα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

“Προβλέπουμε ότι οι Patriot θα είναι επιχειρησιακοί στις αρχές Φεβρουαρίου, αν όχι νωρίτερα”, δήλωσε η Οάνα Λουνγκέσκου.

Η ίδια διευκρίνισε ότι η δρομολόγηση των εξοπλισμών και η εγκατάστασή τους στην νότια Τουρκία γίνεται από τις αρχές Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί για μερικές εβδομάδες.

Τις έξι συστοιχίες Πάτριοτ παρέχουν στην Τουρκία τρεις χώρες του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία, οι οποίες θα αναπτύξουν πολλές εκατοντάδες άνδρες για τον χειρισμό τους.

Η Άγκυρα είχε συνομιλίες με το ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη των Πάτριοτ έπειτα από την πτώση οβίδων από τη Συρία στο τουρκικό έδαφος, που προκάλεσαν το θάνατο πέντε αμάχων σε περιοχές της Τουρκίας που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Συρία τον Οκτώβριο.

Παράλληλα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία μετέδωσαν σήμερα ότι ένα βλήμα όλμου, το οποίο ερρίφθη όπως φαίνεται από την Συρία, έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ελαιώνα στην Τουρκία κοντά σε καταυλισμό προσφύγων στον οποίο διαμένουν χιλιάδες Σύροι κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, χωρίς να προκληθούν απώλειες.

Το περιστατικό αυτό, το οποίο δεν μπορούσαν προς το παρόν να επιβεβαιώσουν Τούρκοι αξιωματούχοι, θα είναι το πρώτο του είδους που σημειώνεται φέτος.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι το βλήμα όλμου έπεσε σε ελαιώνα στο χωριό Ακτσαμπαγλάρ, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τον καταυλισμό προσφύγων του Κιλίς, ο οποίος είναι δίπλα στο μεθοριακό πέρασμα του Οντσουπινάρ.

Κανένας δεν τραυματίστηκε από το βλήμα όλμου, το οποίο δημιούργησε έναν κρατήρα βάθους 1,5 μέτρου και πλάτους 8 μέτρων, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.