ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το ΝΑΤΟ κατέγραψε στη Συρία νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς την Κυριακή

Το ΝΑΤΟ κατέγραψε στη Συρία νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς την Κυριακή

Στη Συρία, οι ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς την Κυριακή, αυξάνοντας σε πάνω από 20 τον αριθμό των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν εντός του μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το NATO.

Το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο δεν έδωσε ακριβείς πληροφορίες για τον τύπο του πυραύλου, αλλά η περιγραφή που έκανε καταδεικνύει αυτή των πυραύλων Σκουντ που υπάρχουν στο οπλοστάσιο των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας.

«Ανιχνεύσαμε την εκτόξευση πολλών μη κατευθυνόμενων βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς, περιλαμβανομένου ενός την Κυριακή», είπε η εκπρόσωπος του NATO Οάνα Λουνγκέσκου στους δημοσιογράφους.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν χαρακτηρίσει την εκτόξευση αυτών των μικρού βεληνεκούς πυραύλων από μέρους του στρατού της Συρίας κλιμάκωση του εμφυλίου που διαρκεί 21 μήνες στη χώρα όταν είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο.

«Συνολικά τις τελευταίες 30 ημέρες έχουμε δει πως έχουν εκτοξευτεί πάνω από 20 μικρού βεληνεκούς βαλλιστικοί πύραυλοι από τις δυνάμεις του καθεστώτος», είπε η Λουνγκέσκου.

Οι πύραυλοι, που φαίνεται ότι εκτοξεύτηκαν εναντίον στόχων στις τάξεις των αντικαθεστωτικών, έπεσαν σε συριακό έδαφος, κυρίως στη βόρεια Συρία, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Συμφώνου. Πάντως, ορισμένοι από τους πυραύλους έπεσαν «αρκετά κοντά» στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ολλανδία στέλνουν συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ στην Τουρκία, χώρα-μέλος του NATO, μετά το αίτημα της Άγκυρας για να ενισχυθούν οι άμυνές της έναντι ενδεχόμενων πυραυλικών επιθέσεων από τη Συρία. Οι συστοιχίες των Πάτριοτ αναμένεται ότι θα είναι επιχειρησιακές στα τέλη του Ιανουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.