ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμερικανικό Ναυτικό : Δοκιμές του κατευθυνόμενου βλήματος JSOW C-1

Αμερικανικό Ναυτικό : Δοκιμές του κατευθυνόμενου βλήματος  JSOW C-1

Τη διπλή δυνατότητα στοχοποίησης του κατευθυνόμενου βλήματος αέρος –επιφανείας – εδάφους AGM-154 (JSOW) C-1 δοκίμασε με επιτυχία το Ναυτικό των ΗΠΑ στο πεδίο δοκιμών China Lake της Καλιφόρνια.

Οι δύο πρόσφατες δοκιμές, μέρος του προγράμματος ολοκληρωμένων δοκιμών του όπλου, αποσκοπούσαν στην προσβολή σταθερών επίγειων στόχων (η δυνατότητα ακριβούς προσβολής κινούμενων ναυτικών στόχων επιφανείας έχει ήδη δοκιμαστεί σε προηγούμενη φάση του προγράμματος δοκιμών με δύο επιτυχίες σε ισαριθμες αφέσεις).

Η πρώτη δοκιμή αφορούσε την προσβολή σταθερού επίγειου στόχου σε ρεαλιστικό περιβάλλον ηλεκτρονικών αντιμέτρων τόσο στο υπέρυθρο όσο και το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Ένα μαχητικό F/A-18F Super Hornet εκτόξευσε το JSOW C-1 από ύψος περίπου 29.000 ποδιών (περίπου 8.900 μέτρων) και σε απόσταση 17,5 ναυτικών μιλίων (περίπου 32,5 χλμ.) από τον στόχο.

Το όπλο αφού ακολούθησε προγραμματισμένη πορεία με προκαθορισμένα στις τρεις διαστάσεις σημεία πορείας, επιτυγχάνοντας ταχύτητα 0,83 Mach, προσέβαλλε με ακρίβεια τοίχο από οπλισμένο σκυρόδεμα που εξομοίωνε εχθρικό θωρακισμένου καταφύγιο (bunker).

Η δεύτερη δοκιμή αφορούσε την προσβολή κατά τη νύκτα ενός υπόγειου θωρακισμένου καταφυγίου. Το όπλο αφέθηκε από μαχητικό F/A-18F Super Hornet σε ύψος 25.000 ποδών (περίπου 7.600 μέτρων) και αφού ακολούθησε προγραμματισμένη πορεία επιτυγχάνοντας ταχύτητα 0,81 Mach προσέβαλε με ακρίβεια τον στόχο.

Υπενθυμίζεται ότι το βεληνεκούς μεγαλύτερου των 100 χιλιομέτρων JSOW C-1 ανήκει στην ομώνυμη, χαμηλού κόστους οικογένεια όπλων αέρος – εδάφους – επιφανείας, χρησιμοποιεί για την καθοδήγηση του υβριδικό σύστημα (GPS – αδρανειακό), ενώ για την τερματική φάση διαθέτει εντοπιστή υπέρυθρης απεικόνισης. Επιπρόσθετα η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει αμφίδρομη ζεύξη δεδομένων (Strike Common Weapon Datalink) που επιτρέπει την προσβολή κινούμενων ναυτικών στόχων επιφανείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.