ΠΒΚ: Εκεί που κτυπά η «καρδιά» του ελληνικού πυραυλικού δυναμικού

ΠΒΚ: Εκεί που κτυπά η «καρδιά» του ελληνικού πυραυλικού  δυναμικού

Το Πεδίο Βολής Κρήτης, εδώ και 50 χρόνια παρέχει στις μονάδες αεράμυνας τη δυνατότητα εκτέλεσης βολών διαφόρων τύπων οπλικών συστημάτων με επιτυχία και ασφάλεια. Αυτή η πορεία των 50 χρόνων μας έχει προσφέρει αρκετή εμπειρία, η οποία συμβάλλει στην ασφαλή εκτέλεση της αποστολής μας. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια, όλες οι δραστηριότητες – ασκήσεις που έλαβαν χώρα στο ΠΒΚ, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη ασφάλεια.

Ένας από τους λόγους που το ΠΒΚ επιλέχθηκε από την ερευνητική ομάδα του ΝΑΤΟ να ιδρυθεί στην περιοχή του Ακρωτηρίου το 1964, ήταν η ιδανική τοποθεσία. Η μικρή απόσταση που έχει από το στρατιωτικό και πολιτικό αεροδρόμιο καθώς και το στρατιωτικό λιμάνι, προσφέρει πλήρη αεροναυτική υποστήριξη και υπηρεσίες διοικητικής μέριμνας. Επίσης απέχει μόλις 10 Χλμ από την πόλη των Χανίων, μια δημοφιλή, σύγχρονη και πλούσια πόλη.

Σημαντικό ρόλο επίσης παίζει η γειτνίαση και με άλλες στρατιωτικές Μονάδες. Η 115 Πτέρυγα Μάχης, το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) και η 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (1η ΜΑΛ), παρέχουν εξαιρετικές δυνατότητες για πολυδιάστατες ασκήσεις και εκπαίδευση.

Η στρατηγική θέση της Κρήτης στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου, καθιστά το ΠΒΚ τον πιο προτιμώμενο χώρο για βολές και ασκήσεις για στρατεύματα που συμμετέχουν σε Νατοϊκές Επιχειρήσεις, καθώς επίσης και για υποδοχή στρατευμάτων που επιστρέφουν από εμπόλεμες ζώνες. Το ΠΒΚ είναι ένα από τα λίγα πεδία βολής παγκοσμίως που μπορούν να φιλοξενήσουν σχεδόν όλους τους τύπους βολών εδάφους, επιφανείας και αέρος.

Επιπρόσθετα, το ΠΒΚ είναι το μόνο πεδίο βολής παγκοσμίως που λειτουργεί κάτω από την ομπρέλα του SHAPE, αναφορικά με την τακτική αξιολόγηση βολών.

Τέλος, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες και τις ιδανικές καιρικές συνθήκες σχεδόν όλο το χρόνο, διασφαλίζει την εκτέλεση της αποστολής και την επιτυχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.