ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέος αγώνας εξοπλισμών; Οι ΗΠΑ έκαναν δοκιμή πυραύλου cruise o οποίος είχε απαγορευτεί από τη συνθήκη INF

Νέος αγώνας εξοπλισμών; Οι ΗΠΑ έκαναν δοκιμή πυραύλου cruise o οποίος είχε απαγορευτεί από τη συνθήκη INF

Ο αμερικανικός στρατός προχώρησε την Κυριακή, σε δοκιμή συμβατικού πυραύλου cruise στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, η συγκεκριμένη δοκιμή θα είχε απαγορευτεί προηγουμένως στο πλαίσιο της Συνθήκη για τα πυρηνικά μέσα ενδιάμεσης εμβέλειας (INF), δήλωσε σήμερα το Πεντάγωνο .

“Το Υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση ενός συμβατικά διαμορφωμένου πυραύλου cruise από την αμερικανική Δυτική Ακτή την Κυριακή. Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε τα αποτελέσματα της δοκιμής”, δήλωσε ο κ. Carla Gleason στο CNN.

Η δοκιμή διεξήχθη στο νησί San Nicolas της Καλιφόρνιας και το Πεντάγωνο δήλωσε ότι «ο πύραυλος δοκιμής εγκατέλειψε τον εκτοξευτή και έπληξε με ακρίβεια τον στόχο του μετά από περισσότερα από 500 χιλιόμετρα πτήσης».

Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί για να φέρει ένα συμβατική και όχι πυρηνική κεφαλή

Αμερικανοί αξιωματικοί της άμυνας δήλωσαν ότι “τα δεδομένα που συλλέχθηκαν και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από αυτή τη δοκιμασία θα ενημερώσουν το Υπουργείο Άμυνας για την ανάπτυξη μελλοντικών δυνατοτήτων ενδιάμεσου φάσματος”.

Ένας αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας δήλωσε ότι ο πυραύλος δοκιμής έφυγε από τον κινητό εκτοξευτή του εδάφους και επηρέασε τον στόχο του και ότι τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τη δοκιμασία “θα ενημερώσουν την ανάπτυξη μελλοντικών δυνατοτήτων ενδιάμεσου εύρους”.

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων με τη Μόσχα νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από χρόνια κατηγοριών προς τη Ρωσία για παραβίαση της συνθήκης μέσω της εκτόξευσης του πυρηνικού πυραύλου SSC-8 με πυρηνικά χαρακτηριστικά, θέτοντας τέλος σε ένα σύμφωνο ελέγχου όπλων ορόσημο που είχε περιορίσει την ανάπτυξη επίγειων πυραύλων με εύρος από 500 έως 5.500 χιλιόμετρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν οι ΗΠΑ επρόκειτο να προχωρήσουν στην ανάπτυξη ενός πλήρως λειτουργικού κινητού επίγειου συστήματος πυραύλων cruise, ένα ερώτημα κλειδί είναι το σημείο που θα τον εγκαταστήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.