ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μόσχα για δοκιμή αμερικανικού βαλλιστικού πυραύλου: «Θα το λάβουμε υπόψιν μας»

Μόσχα για δοκιμή αμερικανικού βαλλιστικού πυραύλου: «Θα το λάβουμε υπόψιν μας»

Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συνθήκη INF έχει ξεκινήσει μία νέα κούρσα εξοπλισμών μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.

Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα τον προβληματισμό της από δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου εδάφους από τις ΗΠΑ, η οποία θα απαγορευόταν βάσει της Συνθήκης για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF), μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι ΗΠΑ έκαναν τη δοκιμή αυτή χθες Πέμπτη. Η Ουάσινγκτον αποχώρησε επισήμως τον Αύγουστο από τη συμφωνία αυτή με τη Ρωσία, η οποία είχε υπογραφεί στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι την παραβιάζει. Το Κρεμλίνο το διαψεύδει.

«Μας ανησυχεί. Βεβαίως θα το λάβουμε υπόψη μας αυτό», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Ερμάκοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδιο για τον έλεγχο και τη μη διάδοση των όπλων.

Αυτή ήταν η δεύτερη δοκιμή στην οποία προχώρησαν οι ΗΠΑ, η οποία θα απαγορευόταν από την INF και η οποία θέτει επίσης εν αμφιβόλω το μέλλον μιας άλλης μεγάλης συνθήκης για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ισχύς της νέας START, που είναι η τελευταία εναπομείνασα σημαντική συνθήκη για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων μεταξύ των δύο χωρών, αναμένεται να εκπνεύσει τον Φεβρουάριο του 2021 και η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι δεν έχει απομείνει αρκετός χρόνος για να διαπραγματευτούν οι δύο χώρες μια πλήρη συνθήκη που θα την αντικαταστήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.