ΥΠΑΜ Ρωσίας: «Ξεκινούν το 2020 οι δοκιμές για τους S-500»

ΥΠΑΜ Ρωσίας: «Ξεκινούν το 2020 οι δοκιμές για τους S-500»

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξέι Κριβορούτσκο, δήλωσε πως το 2020 θα ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές δοκιμές για το νέας γενιάς σύστημα αεράμυνας S-500, ενώ τα πρώτα συστήματα θα παραδοθούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις το 2025.

«Το επόμενο έτος προβλέπεται η έναρξη προκαταρκτικών δοκιμών του συστήματος S-500, του οποίου το πρώτο μοντέλο παραγωγής προβλέπεται να παραδοθεί το 2025», δήλωσε ο κ. Κριβορούτσκο.

Οι τεχνικές προδιαγραφές των S-500 δεν έχουν αποκαλυφθεί, αν και πληροφορίες εμφανίζουν το σύστημα αεράμυνας να είναι σε θέση να καταστρέφει στόχους σε απόσταση έως και 600 χιλιομέτρων και να εντοπίζει και να χτυπά μέχρι 10 βαλλιστικούς στόχους που κινούνται σε υπερηχητικές ταχύτητες έως 7 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο (ισοδύναμο περίπου των 20 Mach).

Μεταξύ των στόχων μπορεί να είναι αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πύραυλοι τύπου cruise, πολυηχητικά βλήματα, δορυφόροι χαμηλής τροχιάς, διαστημικοί σταθμοί, βαλλιστικοί πύραυλοι, πύραυλοι στο διάστημα και τακτικοί πύραυλοι.

Η παραγωγή του συστήματος ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος, ενώ υποβάλλεται σε δοκιμές από τον στρατό και η μαζική παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020, όπως έχει ανακοινώσει ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής Rostec, Σεργκέι Τσέμεζοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόλις αρχίσει η παραγωγή του S-500, η πρώτη προτεραιότητα θα είναι να εξοπλιστεί ο ρωσικός στρατός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.