Δείτε την εκτόξευση κινεζικού υπερηχητικού πυραύλου – Μπορεί να φτάσει ως τις ΗΠΑ (βίντεο)

Δείτε την εκτόξευση κινεζικού υπερηχητικού πυραύλου – Μπορεί να φτάσει ως τις ΗΠΑ (βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο το οποίο φέρεται να έχει καταγράψει την εκτόξευση κινεζικού υπερηχητικού πυραύλου, ικανού τόσο να έχει πυρηνική κεφαλή ακόμα και μέχρι την επικράτεια των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για έναν πύραυλο Dongfeng-2.

Εντούτοις, το Πεκίνο δεν αποκάλυψε ούτε τον τόπο ούτε τον χρόνο της εκτόξευσης, αλλά ένα σχετικό βίντεο δημοσιοποιήθηκε από το κρατικό δίκτυο CCTV.

H «China Daily» ταυτοποίησε τον πύραυλο ως τον Dongfeng-26 σε λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, Sina Military, υποστηρίζει ότι μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς πύραυλος θα μπορούσε να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή τεσσάρων μεγατόνων και θα μπορούσε να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 6.000 χιλιομέτρων, δηλαδή έως και τα νησιά Γκουάμ που είναι κτήση των ΗΠΑ στη Μικρονησία.
https://twitter.com/ivan8848/status/1213665639837114369

​Το CCTV είπε ότι ο εν λόγω πύραυλος αναπτύχθηκε από κινεζικούς κατασκευαστές και ανατέθηκε από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό το 2018.

Το Πεκίνο επέδειξε τον πύραυλο το 2015 κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αφιερωμένης στην 70ή επέτειο για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Κίνα λέγεται, επίσης, ότι διαθέτει τον ισχυρότερο βαλλιστικό πύραυλο στον κόσμο, τον DF-41.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το 2017, το Πεκίνο υποστήριξε ότι ο πύραυλος DF-41 έχει το μεγαλύτερο βεληνεκές και, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να φτάσει στο Λονδίνο ή στην ηπειρωτική Αμερική με πυρηνικές κεφαλές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.