ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δείτε γιατί η Ρωσία θα καταστρέψει τους πυραύλους της

Δείτε γιατί η Ρωσία θα καταστρέψει τους πυραύλους της

Η Ρωσία, εντός του 2020, αναμένεται να προχωρήσει στην αποσυναρμολόγηση δύο διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων της εποχής της ΕΣΣΔ, των πιο ισχυρών στον κόσμο.

Επί της ουσίας, πρόκειται για τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους R-36M2, στους οποίους το ΝΑΤΟ αναφέρεται με την κωδική ονομασία SS-18 Satan.

Οι δύο πύραυλοι βρίσκονται σε στρατιωτικό συγκρότημα στα Ουράλια, στη Ρωσία, και πρόκειται να αποσυντεθούν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το Interfax που επικαλείται σχετικό συμβόλαιο.

Οι πύραυλοι -οι οποίοι έχουν 52 τόνους καθαρού βάρους- θα αποσυναρμολογηθούν για παλιοσίδερα, καθώς περιέχουν αρκετά πολύτιμα υλικών.

Κάθε πύραυλος περιέχει τουλάχιστον 1,2 κιλά χρυσού, 19 κιλά αργύρου, λίγα γραμμάρια πλατίνας καθώς και σχεδόν 6 τόνους σιδηρούχων και 20 τόνων μη σιδηρούχων μετάλλων.

Τα υπόλοιπα τμήματα του πυραύλου -υαλοβάμβακας, διάφορα καουτσούκ, υδραυλικά και άλλα υλικά- πρόκειται να ανακυκλωθούν και να πεταχτούν.

Η αποσυναρμολόγηση των δύο πυραύλων ακολουθεί ό,τι αποτυπώνεται στη συνθήκη New START, την τελευταία συμφωνία ελέγχου όπλων που εξακολουθεί να υφίσταται ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ και αναμένεται να λήξει το 2021.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προτρέψει την Ουάσινγκτον να συζητήσει την παράτασή της, η τελευταία δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για το θέμα μέχρι στιγμής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πύραυλοι R-36M2, αν και θεωρούνται οι πιο ισχυροί μεταξύ των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, θα αντικατασταθούν από τους RS-28 Sarmat, που έχουν ήδη δοκιμαστεί και μπορούν να φέρουν και το σύστημα Avangard που ενσωματώθηκε από τον ρωσικό στρατό στα τέλη του 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.