ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Tactical Boost Glide: Το νέο υπερηχητικό όπλο στο οποίο αναμένεται να στηριχθούν οι ΗΠΑ

Tactical Boost Glide: Το νέο υπερηχητικό όπλο στο οποίο αναμένεται να στηριχθούν οι ΗΠΑ

Η DARPA, Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την εταιρεία Raytheon ολοκλήρωσε με επιτυχία τον σχεδιασμό ενός νέου υπερηχητικού όπλου το οποίο ωστόσο θα είναι σε θέση να καταστρέφει εχθρικούς στόχους και απειλές όχι μόνο με μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά και σε μεγαλύτερη απόσταση.

Το νέο οπλικό σύστημα που ονομάζεται «Tactical Boost Glide» θα λειτουργεί σε υπερηχητικές ταχύτητες, δηλαδή Mach 5, προσφέροντας τη δυνατότητα για την εκτέλεση στρατιωτικών επιχειρήσεων σε μεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά πλέον με μικρότερους χρόνους απόκρισης και αυξημένη αποτελεσματικότητα σε σύγκριση με τα σημερινά στρατιωτικά συστήματα.

Η τελευταία είδηση κάνει λόγο για αξιοποίηση του όπλου από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό! Οι αρμόδιοι δήλωσαν πως το νέο υπερηχητικό όπλο θα ενταχθεί στο οπλοστάσιο πλοίων και υποβρυχίων μέχρι το 2028. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το όπλο να εξοπλίσει και το stealth αντιτορπιλικό Zumwalt.

Πως θα χρησιμοποιείται το όπλο
Το σύστημα διολίσθησης θα χρησιμοποιείται για την επιτάχυνση του ωφέλιμου φορτίου του όπλο, αναπτύσσοντας υπερηχητικές ταχύτητες σε πρώτο στάδιο και στη συνέχεια το ωφέλιμο φορτίο θα «διαχωρίζεται» από τον πύραυλο και θα κατευθύνεται προς τον στόχο δίχως ενίσχυση στην κίνησή του.

Νωρίτερα φέτος, η Raytheon σύναψε σύμβαση με την DARPA ύψους 63 εκατομμυρίων δολαρίων για την περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος Tactical Boost Glide, μιας κοινής προσπάθειας μεταξύ του οργανισμού και του αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρώτο στάδιο, αυτό του σχεδιασμού του όπλου, ολοκληρώθηκε και πλέον απομένει να προχωρήσει περαιτέρω το πρόγραμμα ανάπτυξης στα επόμενα στάδιά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.