K-300P Bastion: Για πρώτη φορά εικόνες από εκτοξεύσεις στη Συρία το 2016

K-300P Bastion: Για πρώτη φορά εικόνες από εκτοξεύσεις στη Συρία το 2016

Η ρωσική τηλεόραση έσωσε για πρώτη φορά εικόνες από τη χρήση του συστήματος επάκτιας άμυνας K-300P Bastion-P στην Συρία το 2016.

Οι βολές αφορούσαν στόχους εδάφους και αυτό παρά το γεγονός ότι σύστημα θεωρείται επάκτιας άμυνας μπορεί να κτυπήσει στόχους στην ξηρά με την ίδια επιτυχία.

Ο πύραυλος του Bastion μπορεί να κτυπήσει σκάφος επιφανείας σε μια απόσταση πάνω από 350 χλμ. πετώντας σε ύψος 14.000 μέτρων και με ταχύτητα 2,5 mach.

Ο πύραυλος φτάνει έως τα 14.000 μέτρα σε ύψος και στη συνέχεια αρχίζει κάθοδο έως τα 5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας λίγο πριν προσβάλλει το στόχο του.

Η καθοδήγηση του πυραύλου προς το στόχο γίνεται με σύστημα INS/GLONASS για την ενδιάμεση πορεία και ενεργό ερευνητή για το τελικό στάδιο αυτής.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Sergei Shoigu «το σύστημα μπορεί να καταστρέψει στόχους στη θάλασσα σε απόσταση 350 χλμ. και στην ξηρά σε απόσταση 450 χλμ.»


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.