Ρώσος ανώτατος στρατιωτικός: «Με το S-500 θα ελέγχουμε το τροχιακό διάστημα»

Ρώσος ανώτατος στρατιωτικός: «Με το S-500 θα ελέγχουμε το τροχιακό διάστημα»

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο ταξίαρχος ε.α. και πρώην διοικητής των αντιαεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας Sergei Khatylev.

Ο Ρώσος στρατιωτικός δήλωσε πως το σύστημα S-500 δεν είναι απλώς ένα συμβατικό αντιαεροπορικό σύστημα, αλλά ουσιαστικά ένα όπλο ελέγχου του διαστήματος (σ.σ. γύρω από τη Γη) η εισαγωγή του οποίου σε υπηρεσία θα αλλάξει εκ βάθρων τις δυνατότητες της Ρωσίας στον τομέα της αντιαεροπορικής προστασίας.

«Το σύστημα είναι ικανό να πραγματοποιεί πολλά καθήκοντά ταυτόχρονα. Για παράδειγμα ο εντοπισμός αι η καταστροφή αεροδυναμικών στόχων, αεροσκαφών, ελικοπτέρων, βλημάτων cruise , γενικά οτιδήποτε πετά σε ταχύτητες υποηχητικές και υπερηχητικές.

Εκτός από αυτό όμως το S-500 μπορεί να καταρρίπτει βαλλιστικούς πυραύλους και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της καθόδου τους αλλά και στα υπόλοιπα στάδια της πτήσης τους, έχοντας ταχύτητα αρκετών χλμ. το δευτ.», είπε πιο συγκεκριμένα για να τονίσει:

«Με την ικανότητα να καταρρίπτει στόχους στο εγγύς διάστημα σε μια εμβέλεια έως και 600 χλμ. και σε ύψος έως 200 χλμ. το S-500 μπορεί να προστατέψει κατά στόχων που βρίσκονται σε τροχιακό επίπεδο. Με λίγα λόγια είναι ένα όπλο κατά διαστημικών απειλών».


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.