Ανάπτυξη βλημάτων επιφανείας-επιφανείας ATACMS στα νησιά του Αν.Αιγαίου: Η υπέρτατη κίνηση αποτροπής

Ανάπτυξη βλημάτων επιφανείας-επιφανείας ATACMS στα νησιά του Αν.Αιγαίου: Η υπέρτατη κίνηση αποτροπής

Με το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά να ανεβαίνει συνεχώς και με τους φόβους ότι οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν εκτός από τις έρευνες θα επιχειρήσουν και γεώτρηση εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αναζητούνται πλέον άμεσες λύσεις ουσιαστικής αποτροπής απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα καθίσταται κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Μέχρι πρόσφατα στα βασικά αποτρεπτικά όπλα του ελληνικού οπλοστασίου ανήκαν πρωτίστως η ΠΑ με αιχμή του δόρατος τα υποστρατηγικά βλήματα cruise τύπου Scalp-EG, τα οποία όπως είναι γνωστό εξοπλίζουν τα μαχητικά Mirage 2000-5Mk II της 331Μ με έδρα την 114ΠΜ στην Τανάγρα, αλλά έχουν σοβαρότατα προβλήματα διαθεσιμότητας λόγω λήξης των ορίων ζωής των κινητήρων τους.

Η ανάπτυξη πολλαπλών εκτοξευτών MLRS του ΕΣ τα οποία μπορούν να φέρουν τακτικά βλήματα ATACMS MGM-104A αποτελούν ένα ανάλογο όπλο στρατηγικής αποτροπής: Με στόχους ναυατάθμους, αεροδρόμια και στρατηγικά κέντρα στην μικρασιατική ακτή, η μεταφορά ενός αριθμού βλημάτων θα καταδείξει ότι η τουρκική βαλλιστική απειλή δεν μένει αναπάντητη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε την συνέχεια στο defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.