ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Φαινόμενο Εσκίμο»: έτσι αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες το νέο υπερηχητικό όπλο Avangard

«Φαινόμενο Εσκίμο»: έτσι αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες το νέο υπερηχητικό όπλο Avangard

Στα τέλη του 2019, ο αρχηγός Στρατηγικών Πυραύλων της Ρωσίας, Στρατηγός Σεργκέι Καρακάεφ, επιβεβαίωσε ότι ο Avangard είχε τοποθετηθεί σε πύραυλο τύπου Yanensky.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην εξελιγμένη ικανότητα του υπερηχητικού ολισθαίνοντος οχήματος Avangard να αντέχει σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

«Συνεχάρην μόλις […] τους προγραμματιστές του νέου μας [οπλικού] συστήματος, το όχημα Avangard. Έχω μιλήσει περισσότερες από μία φορές για το φαινόμενο Εσκίμο [ένα είδος παγωτού στη Ρωσία], που λιώνει. Η θερμοκρασία ανέρχεται σε 2.000 βαθμούς, ελαφρώς χαμηλότερη από εκείνη του Ήλιου, αλλά το υλικό του οχήματος αντιστέκεται δεόντως» δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ρώσους εργαζόμενους στον πυρηνικό κλάδο στο Κρεμλίνο την Τετάρτη.

Το Εσκίμο, αποτέλεσμα του Avangard αναφέρθηκε επίσης από τον Ρώσο πρόεδρο καθώς μίλησε με φοιτητές από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ουράλ, στο Εκατερίνμπουργκ τον Ιούλιο του 2019, όταν ο Πούτιν επαίνεσε το όχημα ως κάτι που «δεν έχει όμοιό του στον κόσμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.